Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Vi räknar med Leo Messi i framtiden”

Foto: PRESSINPHOTO / PRESSINPHOTO/SIPA USA SIPA USA
Foto: ALBERT GEA / REUTERS BILDBYRÅN

Lionel Messi menar att han kan lämna Barcelona gratis. 

Barcelona håller inte med. 

Nu hotar klubben att dra stjärnanfallaren inför rätta. 

– Vi arbetar väldigt hårt med detta, säger Ramon Planes, teknisk direktör i Barcelona, till Mundo Deportiva.  

Leo Messi har spelat för FC Barcelona hela sin karriär, och har tidigare sagt att han vill avsluta proffslivet i den katalanska klubben. 

Men den senaste tiden har Messi gång på gång uppgetts vara missnöjd med Barcelonas ledning, och under tisdagen kom chockbeskedet: Messi har meddelat klubben att han vill lämna

Enligt nyhetsbyrån AP har Barcelona bekräftat Messis önskan, som han ska ha uttryckt i ett fax till klubben. 

Ramon Planes, teknisk direktör i Barcelona, uttalade sig om Messis önskan under onsdagen. 

”Arbetar väldigt hårt”

- Vi räknar med Messi i framtiden precis som vi räknar med Trincao som en talang för framtiden. Vi arbetar väldigt hårt med detta. Att han ber om att lämna tar vi på ett väldigt stort allvar. Nu måste vi anstränga oss för att få den bästa lösningen på det här fallet. Vi försöker övertyga honom, säger Planes enligt Mundo Deportivo. 

Enligt Marca har klubben svarat med ett vändande fax, där de skriver att de hoppas att 33-åringen inte lämnar. De ska också ha bemött Messis påstående att han kan lämna Barça gratis, trots att kontraktet går ut först 2021. 

Messi förlängde sitt kontrakt 2017, och ska då ha skrivit in en klausul som gör det möjligt för honom att lämna efter slutet på varje säsong om han själv vill. 

Enligt Barcelona har tidpunkten för att utnyttja klausulen gått ut, men Messi håller inte med. Marca menar att sista dagen var 10 juni, enligt Sport 30 maj. 

Barcelona vill dra Lionel Messi inför rätta

Men enligt Messi är klausulen inte bunden till ett fast datum, utan när säsongen är över. Den här säsongen blev som bekant förlängd, och argentinaren menar att klausulen gäller eftersom han meddelat sitt beslut inom en vecka efter Champions League-finalen. 

Enligt Marca finns det dokument som skrivits under av Barcelona och Fifa, där det slås fast att den här typen av klausuler regleras utifrån när ”säsongen är över”. 

Nu kan frågan bli ett ärende för spansk domstol. Barcelona är berett att dra Messi inför rätta för att vinna kontraktsbråket. 

Det är inte speciellt konstigt att klubben vill göra allt i sin makt för att få rätt i frågan. Skulle domstolen slå fast att Messi inte hade rätt att utnyttja sin klausul måste klubben sälja honom för att han ska kunna lämna. Argentinaren uppges ha en utköpsklausul på sju miljarder kronor, men klubben ska enligt AS även kunna tänka sig att sälja honom för drygt två miljarder.