Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Därför dök Leo Messi inte upp på träningen

Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/SHUTTERSTOCK / CHINE NOUVELLE/SIPA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: MIGUEL RUIZ / HANDOUT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Leo Messi meddelade att han ville stanna i Barcelona – men dök sedan inte upp på lagets träning. 

Men enligt Diario Récord rörde det sig inte om någon ytterligare protest från stjärnans sida. 

Kaoset kring FC Barcelona och Lionel Messi tog en oväntad vändning när argentinaren under fredagen meddelade att han trots allt kommer att stanna kvar i klubben ytterligare ett år. 

Messi har menat att han kunnat lämna Barça gratis efter den nyss avslutade säsongen, men klubben menar att utköpsklausulen på sju miljarder fortsatt gäller – och de har inte gett vika i frågan. 

Till slut insåg Messi att enda vägen framåt var att gå till domstol, och det ville han undvika. 

– Men jag skulle aldrig dra Barça inför rätta, det är klubben jag älskar och har gett mig allt sen jag anlände, sa 33-åringen i en intervju med Goal. 

Då kan Messi spela för Barcelona igen

På lördagen rapporterade spanska medier att Messi inte syntes till på Barcelonas träning. Han saknades även på en tidigare träning, och det väcktes frågor kring huruvida lördagens frånvaro var ytterligare någon form av protest. 

Men enligt tidningen Diario Récord handlade det om att Leo Messi inte hunnit genomgå klubbens hälsoprotokoll kring covid-19. Tidningen skriver att om argentinaren visar upp ett negativt test kommer han troligtvis att delta på lagets träning under måndagen. 

Enligt Sport kan Messi finnas med i truppen som ställs mot Segunda B-laget Gimnàstic de Tarragona i en vänskapsmatch nästa vecka.