Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Dagens bästa bild – det var beviset”

Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/SHUTTERSTOCK / CHINE NOUVELLE/SIPA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: URBANANDSPORT/NURPHOTO/SHUTTERS / URBANANDSPORT/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

FC Barcelona har en ny president i klubben efter gårdagens val.

Joan Laporta tar över rodret från den skandalomsusade och häktade tidigare presidenten Josep Maria Bartomeu.

Den nya presidenten ger supportrarna hopp om att förlänga med storstjärnan Lionel Messi, vars monsterkontrakt går ut till sommaren.

Det har varit många turer kring FC Barcelona den senaste tiden. Den katalanska klubben har enorma ekonomiska skulder och storstjärnan Lionel Messi ryktas till klubbar som Manchester City och PSG. Samtidigt sitter den tidigare presidenten Josep Maria Bartomeu häktad efter en polisrazzia på Camp Nou.

Kan övertala Messi till en förlängning

Den nya presidenten Joan Laporta ska vara mannen som kan lyckas att förlänga Messis kontrakt med Barcelona, enligt den katalanska fotbollsexperten Frederic Porta som The Athletic har pratat med.

– Jag är övertygad om att om någon kan övertala Messi att fortsätta i Barça, är det Joan Laporta. Oavsett klubbens väldigt seriösa situation, säger Frederic Porta till The Athletic.

Den nye klubbpresidenten Joan Laporta flörtade även med Messi i sitt tacktal i går kväll. Detta efter att det spreds en bild på Messi när han lämnade in sin röstsedel till presidentvalet.

– Bilden på Messi var dagens bästa bild. Det är mer bevis på att han (Messi) älskar Barça och det kan betyda att han vill fortsätta i klubben och ser fram emot ett kontraktsförslag, sa Laporta enligt ESPN.

Stjärnorna gratulerade Laporta

Laporta berättade även att Messi gratulerade honom till segern tillsammans med andra tungviktare som Gerard Pique och Jordi Alba.

Samtidigt avslöjade Laporta att han inte har haft personlig kontakt med Messi än, men att de ska sätta sig ner och prata i sinom tid.

– Vi kommer att erbjuda ett ekonomiskt och sportsligt erbjudande, i lugn och ro, när tiden är rätt.

President Laporta uttryckte även sin tacksamhet och gratulerade den administrativa personalen i Barcelona som har jobbat i klubben under en period av ”vanskötsel” de senaste månaderna.

Barcelona ligger på andra plats i La Liga och Messi leder skytteligan med 19 mål.