Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Då är premiären för svenskorna i La Liga

Foto: POOL / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: JOAQUIN CORCHERO ARCOS / CORDON PRESS BILDBYRÅN

Nu står det klart när Hedvid Lindahl kan La Liga-debutera mellan stolparna i Atlético Madrid och när Kosovare Asllani och Sofia Jakobsson gör sina första ligamatcher med Real Madrids emblem på bröstet.

Det spanska fotbollsförbundet (RFEF) meddelar på sin hemsida att damernas Primera Iberdrola kommer att inledas den 18 oktober i höst. Detta såvida inte klubbarna ger ett enhälligt stöd för att tidigarelägga säsongsstarten, i så fall blir det premiäromgång den 4 oktober.

Hedvig Lindahl värvades under sommaren av Atlético Madrid, där den rutinerade svenska landslagsmålvakten debuterade i kvartsfinalförlusten i Champions League (0–1) mot Barcelona för ett par veckor sedan.

Asllani och Jakobsson har redan spelat en säsong i den spanska ligan för CD Tacón som nu har bytt skepnad och blivit Real Madrids officiella damlag.