Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Cuptiteln som avgör Messis framtid i Barça?

Foto: JOSE BRETON/NURPHOTO/SHUTTERSTOC / JOSE BRETON/NURPHOTO/SHUTTERSTOC SHUTTERSTOCK
Foto: PRESSINPHOTO/SHUTTERSTOCK / PRESSINPHOTO/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Här är titeln som får Lionel Messi att stanna (?) i Barcelona. 

”Barça” körde Athletic Bilbao med 4-0 i Copa del Ray-finalen. 

Messi stod för två mål i krossen. 

Barcelonas tränare Ronald Koeman var hårt pressad inför lördagens final i spanska cupen mot Athletic Bilbao. Detta efter uttåget mot PSG i Champions League och förlusten i El Clasico mot Real Madrid.

Men när lördagsfinalen väl drog i gång var det aldrig något snack om saken. 

Barcelona tog tag i matchen direkt och skapade flera heta målchanser, men trots det slutade den första halvleken mållöst. 

”Henkes” första titel som assisterande tränare

I den andra halvleken blev det däremot en rejäl målfest för ”Barça”. 

Först satte Antoine Griezmann 1-0, minuter senare utökade Frenkie de Jong till 2-0, och därefter klev Lionel Messi in i handlingarna. Den argentinske storstjärnan gjorde två snabba mål och då var matchen över och titeln säkrad. 

4-0 innebar att Koeman kan andas ut efter kritikstormen. Titeln är hans och Henrik Larssons första i klubben (som tränarduo). Dessutom lär titeln få Messi att ta sig en rejäl funderare gällande framtiden. För det har tidigare rapporterats om vikten av lördagens finalmatch i det beslut som argentinaren kommer att ta i sommar.