Cristiano Ronaldo Foto: Guillaume Horcajuelo / Epa / TtCristiano Ronaldo Foto: Guillaume Horcajuelo / Epa / Tt
Cristiano Ronaldo Foto: Guillaume Horcajuelo / Epa / Tt
Florentino Perez Foto: Luca Piergiovanni / Epa / TtFlorentino Perez Foto: Luca Piergiovanni / Epa / Tt
Florentino Perez Foto: Luca Piergiovanni / Epa / Tt

Cristiano Ronaldo trotsade Reals krav

Publicerad

Cristiano Ronaldo firade hattricket mot Espanyol med att trotsa Real Madrid-presidenten Florentino Perez order.

Enligt spanska Sport bröt superstjärnan mot sin chefs direktiv och tog ännu en av sina minisemestrar till Marocko.

Det var spanska Sport, som har sin klubblojalitet hos Barcelona, som först rapporterade att Real Madrid-ledningen hade tröttnat på Cristiano Ronaldos Marocko-utflykter.

Fyra gånger i veckan uppgavs portugisen åka ut till sin privat-jet och lyfta med det till Marocko, där han umgåtts med vännen och kickboxaren Badr Hari.

Samma tidning rapporterade att Real Madrid-presidenten Florentino Perez och tränaren Zinedine Zidane uttryckligen förbjudit Ronaldo från att åka till Marocko, enligt spanska Sport.

Cristiano Ronaldo trotsade ordern

Men efter sin succéinsats mot Espanyol beslutade sig Ronaldo för att testa bossens tålamod. Sport skriver att Ronaldo utnyttjade två dagars ledighet efter matchen för att ta ännu en tripp till Marocko.

Men Sport öppnar för att Zidane kan ha gett Ronaldos en särskild dispens för att åka till Marocko.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag