Foto: XAVIER BONILLA / XAVIER BONILLA / SPAIN / DPPI/IB DPPI AGENCE DE PRFoto: XAVIER BONILLA / XAVIER BONILLA / SPAIN / DPPI/IB DPPI AGENCE DE PR
 Foto: XAVIER BONILLA / XAVIER BONILLA / SPAIN / DPPI/IB DPPI AGENCE DE PR
Foto: PAUL WHITE / APFoto: PAUL WHITE / AP
 Foto: PAUL WHITE / AP

Messis osmakliga ord – till cancersjuke stjärnan

Publicerad

När Eric Abidal genomgick behandling för levercancer 2011 skickade han videohälsningar till sina lagkamrater i Barcelona.

Något han tvingades sluta med, efter en uppmaning från Lionel Messi, skriver Daily Mail.

Eric Abidal vann allt som gick att vinna under sin tid i Barcelona. Fransmannen var given i backlinjen när Barcelona vann två Champions League-titlar på tre år.

Vid sidan av planen besegrade han sin levercancer under våren 2011, men var tillbaka redan till Barcelonas Champions League-final mot Manchester United i slutet av maj. Abidal spelade 90 minuter i finalen, och fick lyfta pokalen först av alla Barcelonaspelare.

I mars 2012 meddelade Barcelona att Abidal behövde genomgå en levertransplantation då cancern återvänt. 

– Jag kommer att bära med mig smärtan resten av mitt liv, säger Abidal till My Canal.

Fransmannen kom att bli borta från Barcelona i ett år, men skickade under sin rehabilitering videohälsningar till sina lagkamrater från sjukhuset. 

Något han slutade med, efter att Leo Messi bett honom att sluta.

– Vet du vad han sa? Skicka inte något mer sådant till oss, det gör oss illa, säger Abidal.

Messis ord till lagkamraten: "Gör oss illa"

Han fortsätter:

– Jag såg det inte på det sättet. Jag försökte uppmuntra dem, men de sa att de såg mig som ett lik och det gjorde dem upprörda. 

Abidal lyckades ta sig hela vägen tillbaka till fotbollen, och i maj 2013 fick han lyfta ligapokalen tillsammans med Barcelonas cancersjuke tränare Tito Vilanova. Samma sommar lämnade Abidal Barcelona. Efter Barcelona gjorde Abidal korta sejourer i Monaco och Olympiakos innan han lade skorna på hyllan i december 2014. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag