Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bryter nu tystnaden efter kaosveckorna

Lionel Messi bemöter kritiken.Foto: ALBERT GEA / REUTERS BILDBYRÅN
Messi gjorde ett av målen när Barcelona vann med 4-0 mot Villarreal.Foto: QUIQUE GARCIA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Han stannade i Barcelona.

Nu svarar Lionel Messi för första gången på kritiken han fick när han ville lämna klubben.

– Om någon av er någon gång har stört sig på något som jag sagt eller gjort, tveka inte på att jag alltid gjorde det för klubbens bästa, säger Messi till Sport.

Lionel Messi gjorde säsongens första mål i La Liga under söndagen när Barcelona vann mot Villarreal med 4-0.

Men under sommaren såg det inte ut som att det skulle bli någon ligapremiär i Barcelona för argentinaren när han bad om att få lämna klubben via ett faxmeddelande. Därefter hotade han med att dra klubben inför rätta men meddelade till sist att han skulle stanna i början av september.

Nu har han också talat ut om den turbulenta tiden.

– Efter så många bråk vill jag sätta punkt. Alla Barçafans måste förenas och anta att vi har det bästa framför oss, säger Messi.

Lionel Messi: ”Måste vara förenade”

Messi säger också att om han själv gjort misstag så kommer de göra Barcelona starkare. Han fortsätter också prata om att han vill förena Barcelona igen – i en tid då bland annat klubbens president Josep Bartomeu fått skulden för Barcelonas dåliga resultat.

– Att ha passion och entusiasm är det enda sättet att uppnå mål. Man måste alltid vara förenade och dra åt samma håll, säger Messi.

I intervjun med Sport skickar Messi också i väg ytterligare ett meddelande till Barcelonas supportrar där han försvarar sig mot kritiken som han fick ta emot i samband med att han tycktes vilja lämna klubben.

– Jag vill skicka ett meddelande till alla ”socis” (Barcelona-supportrar) och alla katalaner som följer oss. Om någon av er någon gång har stört sig på något som jag sagt eller gjort, tveka inte på att jag alltid gjorde det för klubbens bästa, säger Messi.

Charlotte Kalla: ”Då grät jag”