Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Brutala sågningen: ”Otroligt banal nivå”

Sergio Ramos. Foto: BAGU BLANCO/BPI/SHUTTERSTOCK / BAGU BLANCO/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Ramos tillsammans med frun Pilar och deras tre barn under dokumentärens förhandsvisning.Foto: FERNANDO ALVARADO/EPA
Sergio Ramos är kapten i Real Madrid och Spaniens landslag. Foto: DEFODI.EU / IMAGO IMAGES / DEFODI WWW.IMAGO-IMAGES.DE

Dokumentären ”Sergio Ramos hjärta” – som handlar om fotbollsstjärnan – släpps på fredag. 

– Människor får lära känna mig bättre, säger Ramos.

Sportsajten The Athletic ger dock inte mycket för innehållet i sin recension.

”Den banala nivån är otrolig”, skriver de.

Under tisdagen var såväl tränaren Zinedine Zidane som flera Real Madrid-spelare på förhandsvisningen till dokumentären ”El corazón de Sergio Ramos”, ”Sergio Ramos hjärta”. Dokumentären släpps på fredag och det är Ramos själv som tillsammans med Amazon ligger bakom produktionen. Enligt El País säger Ramos att tanken bakom dokumentären är att den ska skildra hans privatliv.

– Dokumentären har lite av allt, inte bara fotboll. Mitt privatliv är något som jag har dolt i många år men jag tycker det är positivt att människor får lära känna mig bättre. Jag är en kvarterspojke som har kämpat i många år för att nå ett mål. Om den här dokumentären är till glädje för någon som har en egen dröm har det varit värt besväret, säger Ramos.

Sergio Ramos-dokumentär sågas

Förutom Ramos har även hans fru Pilar Rubio och deras tre barn huvudroller. I den första episoden syns Ramos bland annat förbereda mellanmål till barnen i köket.

– De (Amazon) har fått oss att känna oss bekväma både hemma och utanför huset, säger Ramos enligt El País.

Han fortsätter:

– Pilar och jag är vana vid kameror men svårighetsgraden ökar med barnen. När du har fyra-fem kameror som fångar intima stunder blir barnen hämmade och mer självmedvetna. 

Serien är i åtta delar och släpps alltså under fredagen. 

”Vi såg dokumentären – så ni behöver inte”

Om dokumentären blir en succé återstår att se men några som inte är imponerade är i alla fall sportsajten The Athletic som fått en förhandsvisning. I en krönika uttrycker skribenten Jack Lang sin besvikelse.

”Vi såg den nya Sergio Ramos-dokumentären så ni behöver inte göra det”, skriver Lang och fortsätter.

”I en av de första scenerna sitter Ramos ensam i omklädningsrummet och det spelas dramatisk musik. Han är barbröstad och hans muskler skimrar i halvljuset. Det är en filmisk öppning. Men tyvärr, det är också ungefär så avslöjande som den här dokumentären blir.”

Vidare anklagar Lang dokumentären för att vara tillrättalagd.

”Nästan alla konversationer verkar vara enligt ett manus. Det är som en såpopera förutom att riktiga saker faktiskt händer i såpoperor”, skriver Lang som ändå inte ger Ramos den största skulden.

”Den banala nivån är otrolig men det är helt enkelt dit vi har kommit i fotbollsvärlden. Sporten har blivit ett nytt sätt för multinationella företag att pumpa ut innehållslösa, glänsande föremål och vara helt säkra på att de kommer bli slukade ändå”, konstaterar han.

”Ligger nästan där på Haaland-nivå”

Så ska Edward Chilufya slå igenom i år: ”Jag kommer få mitt stora genombrott” • Särskilda träningen • Personliga sorgen