Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bråket fortsätter – anklagar La Liga

Foto: ALBERTO ESTEVEZ / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: NICK POTTS / STELLA PICTURES / PA
Foto: ENRIC FONTCUBERTA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Lionel Messi vill fortsatt lämna FC Barcelona. 

Nu har agenten och pappan Jorge Messi släppt ett uttalande där han står fast vid att utköptsklausulen på sju miljarder i kontraktet inte gäller. 

Han anklagar dessutom La Liga för att vara ”uppenbart partiska” i frågan.

Det var förra veckan som Lionel Messi levererade chockbeskedet till fotbollsvärlden. Via ett fax meddelade han Barcelonas ledning att han vill lämna storklubben omedelbart, trots att hans kontrakt går ut först om ett år. 

Storförlusten i Champions League-kvartsfinalen mot Bayern München lär ha varit droppen som fått argentinarens bägare att rinna över, och ska enligt uppgifter vara intresserad av en flytt till Manchester City. 

Men det är inte så enkelt som att Messi bara kan lämna. Eftersom 33-åringen har ett år kvar på sitt kontrakt vill Barcelona sälja honom – och enligt klubben finns en utköpsklausul på sju miljarder kronor, vilket lär skrämma bort även rika klubbar som Manchester City. 

Messi menar dock att det finns en annan klausul som gäller i det här fallet. Argentinaren ska 2017, när han förlängde kontraktet, ha skrivit in att han ska ha möjlighet att lämna klubben gratis efter säsongen 2019/2020. 

Bråket: Leo Messi vill lämna Barcelona

Nu råder det delade meningar om när säsongen faktiskt tog slut. Messi menar att han lämnat in sitt besked i tid, eftersom säsongen förlängdes på grund av coronaviruset – medan Barcelona hänvisar till det officiella säsongsslutet i juni. 

La Liga har ställt sig på klubbens sida och menat att den enorma utköpsklausulen gäller. 

Under torsdagen rapporterade flera medier, bland annat Marca, att Messi nu vänt i frågan och bestämt sig för att stanna ett år till – för att slippa en rättsprocess mot klubben om kontraktsbråket. 

Men enligt ett uttalande som stjärnanfallarens pappa och agent Jorge Messi släppt under fredagseftermiddagen, verkar det som att han är fast besluten att lämna Barça. 

Jorge Messi slår fast att utköpsklausulen på sju miljarder kronor inte gäller, och anklagar La Liga för att vara ”uppenbart partiska” i frågan. 

”Jag vet inte vilket kontakt La Liga har analyserat. Det här med utköpsklausulen på 700 miljoner euro måste vara ett misstag från deras sida”‚ skriver Messi, och menar att hans son ska vara fri att lämna gratis i höst. 

La Liga svarade direkt på Jorge Messis uttalande och står fast vid att utköpsklausulen i kontraktet existerar och är giltig.