Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bisarra detaljen som snuvar Fati på priset

Ansu Fati gjorde två mål mot Villarreal.Foto: JOAN MONFORT / AP TT NYHETSBYRÅN
Jättetalangen får en kram av Ronald Koeman.Foto: ENRIC FONTCUBERTA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Barcelonas superlöfte Ansu Fati bjöd på två mål inom loppet av fem minuter. Trots de snuvades han på titeln som matchens bästa spelare.

Anledningen? 

Han är under 18 år, skriver Get Spanish Football News.

Ansu Fati går en ljus fotbollssframid till mötes. 17-åringen som gjorde debut för Barcelona förra säsongen och slog då genast flera rekord. Bland annat är Fati den yngsta målgöraren i såväl Barcelona som det spanska landslaget. 

Efter en turbulent sommar ses Fati som ett av de starkaste positiva inslagen i Barcelona för tillfället. I söndagens premiärmatch mot Villarreal visade 17-åringen varför och bjöd på två mål inom loppet av fem minuter. 

Fick inte Man of the match 

Barça vann matchen med 4-0 och Ansu Fati hyllades stort efteråt – däremot fick han se priset för matchens bästa spelare gå till lagkamraten Jordi Alba. Anledningen ska , enligt twitterkontot Get Spanish Football News vara att Fati inte är 18 år gammal.

Priset för matchens lirare i La Liga delas nämligen ut i samarbete med det amerikanska ölmärket Budweiser. Då Fati inte är 18 år fyllda än så får han inte dricka alkohol. Av den anledningen stoppades han också från ta emot ett pris som är associerat öl. 

Ansu Fati fyller 18 år den 31 oktober och kommer då ha möjlighet att ta emot utmärkelsen som matchens lirare. 

Christian Pulisic stoppades år 2018

Det är inte första gången som sponsoravtal stoppar unga spelare från att ta emot priser efter matchen. Sajten GiveMeSport skriver om Dortmunds Cristian Pulisic som i en försäsongsmatch mot Liverpool 2018 stod för två mål men nekades utmärkelsen som då var sponsrad av Heineken.

 Matchen spelades i USA och då Pulisic var 19 år vid tillfället så stoppades han från att ta emot priset. Åldern för att dricka alkohol i USA är 21 år.

Messis karriär - vägen till att bli en superstjärna