Beskedet om Neymar – efter flera år av bråk

Foto: JOHN SPENCER/SIPA/SHUTTERSTOCK / JOHN SPENCER/SIPA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: URBANANDSPORT/NURPHOTO/SHUTTERS / URBANANDSPORT/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Slutet gott, allting gott. 

Konflikten mellan Barcelona och Neymar har fått ett vänskapligt slut. 

Båda parter har valt att avsluta rättsliga processen som har pågått i snart tre år, skriver ”Barça” i ett pressmeddelande.

Neymars övergång till PSG sommaren 2017 lämnade en bitter eftersmak - i alla fall för dem inblandade. Först valde brassen att stämma storklubben på motsvarande 300 miljoner kronor. En summa Neymar ansåg sig ha rätt till då han hade en sign on-bonus inskriven i sitt kontrakt med Barcelona. Enligt Neymar själv blev han utan pengarna när han skrev på för PSG. 

Svaret lät inte vänta på sig. 

”Barça” kontrade förra året genom att stämma Neymar på motsvarande 100 miljoner kronor. Spanska ligagiganten hävdade att de överbetalade Neymar under hans tid i klubben, mellan 2013 och 2017.

Stämningsansökningarna lades ned

Spanska tidningen El Mundo Deportivo rapporterade att Barcelona inte hade dragit rätt skatteavdrag när de betalade lönen under hans tid i Barcelona. Enligt tidningen var Neymar skyldig spanska staten motsvarande 350 miljoner kronor. 

Men nu kommer en plötslig vändning. 

Barcelona meddelar under måndagen att klubben och Neymar är överens om att avsluta rättsliga processen på ett vänskapligt sätt. Stämningsansökningarna som inkommit har lagts ned från båda parter. Det är i nuläget oklart hur spanska staten ställer sig till den nya överenskommelsen parterna emellan.