Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Beskedet: Hänvisar till galna prislappen

Alexander Isak.
Foto: RICARDO LARREINA/SHUTTERSTOCK / RICARDO LARREINA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Arsenals tränare Mikel Arteta.
Foto: DAVE SHOPLAND/SHUTTERSTOCK / DAVE SHOPLAND/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Det ryktas om Arsenal.

Men nej, Real Sociedad vägrar släppa Alexander Isak till rabatterat pris.

Det är närmare en miljard kronor eller ingen affär alls som gäller, skriver AS.

Arsenal är på jakt efter en ny anfallare och enligt brittiska The Athletic återfinns Alexander Isak högt upp bland alternativen.

I tisdags skrev sajten att Premier League-klubben är beredd att förhandla om den svenske 21-åringen, men dock med en ambition att få ner övergångsumman. Isaks utköpsklausul ligger nämligen på 90 miljoner euro, motsvarande drygt 940 miljoner kronor.

Real Sociedad sätter dock ner foten.

Enligt spanska AS har den baskiska kubben inga som helst planer på att förhandla om övergångssumman.

”Klubben är ganska lugn när det kommer till deras stjärnanfallares framtid. De har ingen avsikt att förhandla om en övergång under den här delen av säsongen, inte minst då de är medvetna om Isaks vilja att stanna. Real Sociedad lyssnar inte på några förslag. Det är 90 miljoner eller ingen affär alls som gäller”, skriver tidningen.

Real Sociedad vill ha 940 miljoner

Om rätt bud kommer kan situationen ändras.

”Men klubben är fortsatt vaksam ifall någon klubb beslutar sig för att köpa loss den svenske anfallaren här och nu. Då kommer man att hänvisa till hans utköpsklausul. I England verkar det som att Arsenals intresse är genuint”, skriver AS.

Alexander Isak hade en fantatsisk fjolårssäsong i Real Sociedad, men har haft det tufft med målskyttet under den rådande säsongen. Hittills har det endast blivit fyra mål på 18 matcher i ligaspelet, samtidigt som han har stått för tre fullträffar i Europa League.

Totalt har Blågult-stjärnan spelat 114 matcher för den spanska klubben. Dessutom har han noterats för 41 mål och sju målgivande passningar.

Kontraktet med Real Sociedad går ut sommaren 2026.