Javier Mascherano på väg till rätten Foto: Manu FernandezJavier Mascherano på väg till rätten Foto: Manu Fernandez
Javier Mascherano på väg till rätten Foto: Manu Fernandez
Foto: Manu FernandezFoto: Manu Fernandez
 Foto: Manu Fernandez
Foto: Srdjan Suki / Epa / TtFoto: Srdjan Suki / Epa / Tt
 Foto: Srdjan Suki / Epa / Tt
Foto: Santiago FilipuzziFoto: Santiago Filipuzzi
 Foto: Santiago Filipuzzi

Barcelonastjärnan döms till fängelse

Publicerad

Det är inte bara Neymar och Messi i Barcelona som har problem med lagen.

Nu rapporterar spanska medier att Javier Mascherano har dömts till ett års fängelse för skattebrott.

Argentinske Javier Mascherano har i dag blivit dömd till ett års fängelse och en böteslapp på 7,6 miljoner kronor, enligt spanska medier. Anledningen ska vara skattebrott vid två olika tillfällen, som Mascherano ska ha erkänt. Han ska även ha accepterat straffet under rättegångens sista del.

Det är dock inte troligt att stjärnan kommer att avtjäna sitt straff i fängelse. Enligt spanska medier vill Macheranos advokat, David Aineto, få bort fängelsestraffet och ersätta det med ytterligare böter på 1,9 miljoner kronor.

"Jag kan inte mycket om ekonomi"

Mascherano själv har kommenterat situationen via ett långt meddelande på Twitter. Där skriver han bland annat att han inte kan mycket om ekonomi och därför litar på sina anställda.

"Jag är en professionell fotbollsspelare som inte kan särskilt mycket om ekonomi. Därför förlitar jag mig på att andra människor kan hantera det åt mig. Jag har varit ärlig och ansvarsfull genom hela min karriär och får ta med mig dessa händelser som en erfarenhet. Nu känner jag mig lugnare eftersom jag återigen befinner mig inom lagens ramar", har han bland annat skrivit.

Fler Barcaspelare i klistret

För inte särskilt länge sedan kom rapporter om att Neymar kan åtalas för bedrägeri som ska vara kopplat till hans övergång till Barcelona. Även Messi har tidigare riskerat ett fängelsestraff för skattebrott. Då handlade det om att både Messi själv och hans far hade låtit bli att betala skatt till den spanska staten under flera års tid.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag