Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Barcelonas oro – kan bli av med Leo Messi

Foto: ACERO / IMAGO/ALTERPHOTOS/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH
Foto: PEDRO SALADO / IMAGO/ACTION PLUS/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH

Knappt 7,2 miljarder.

Det är Barcelona prislapp på Leo Messi.

Nu fruktar Barça att en rivaliserande klubb kan vara redo att betala den enorma redan i sommar. 

– Nu för tiden har saker blivit lite galna, säger Pancho Schroder, ekonomisk direktör i FC Barcelona, enligt Daily Mail

Så sent som förra sommaren skakade Paris Saint-Germain om fotbollsvärlden i grunden. Den franska miljardklubben värvade då Neymar från just Barcelona för världsrekordsumman 2,2 miljarder kronor. 

– För ett år sedan trodde vi att klausulen på Neymar var tillräckligt hög för att behålla honom, och det visade sig inte vara fallet, säger Pancho Schroder.

I november 2017 förlängde Leo Messi sitt kontrakt med Barça över säsongen 2020/2021 - där en utköpsklausul på 6,9 miljarder kronor ingick i det nya avtalet.

Där och då kände Barcelonas klubbledning att klausulen var så pass hög att man kunde behålla Leo Messi i klubben för resten av argentinarens karriär. 

Barcas fruktan för budet på Messi

Men prisrusningen på spelare under de två senaste transferfönstren har fått Barças ledning att tänka om. Nu fruktar man att en klubb kan vara redo att betala den gigantiska summan för Messi.

– Ser man till framtiden tror jag det är svårt. Men jag har ingen kristallkula och nu för tiden har saker blivit lite galna, säger Pancho Schroder.

Alla spelare i den spanska ligan har en utköpsklausul i sitt kontrakt. Om en klubb väljer att betala klausulen är det upp till spelaren i fråga att bestämma om en flytt eller inte ska bli av.

2000 lämnade Luis Figo Barcelona för ärkerivalen Real Madrid i en mycket uppmärksammad övergång där Real betalade portugisens utköpsklausul. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!