Foto: ACERO / IMAGO/ALTERPHOTOS/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBHFoto: ACERO / IMAGO/ALTERPHOTOS/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH
 Foto: ACERO / IMAGO/ALTERPHOTOS/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH
Foto: PEDRO SALADO / IMAGO/ACTION PLUS/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBHFoto: PEDRO SALADO / IMAGO/ACTION PLUS/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH
 Foto: PEDRO SALADO / IMAGO/ACTION PLUS/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH

Barcelonas oro – kan bli av med Leo Messi

Publicerad

Knappt 7,2 miljarder.

Det är Barcelona prislapp på Leo Messi.

Nu fruktar Barça att en rivaliserande klubb kan vara redo att betala den enorma redan i sommar. 

– Nu för tiden har saker blivit lite galna, säger Pancho Schroder, ekonomisk direktör i FC Barcelona, enligt Daily Mail

Så sent som förra sommaren skakade Paris Saint-Germain om fotbollsvärlden i grunden. Den franska miljardklubben värvade då Neymar från just Barcelona för världsrekordsumman 2,2 miljarder kronor. 

– För ett år sedan trodde vi att klausulen på Neymar var tillräckligt hög för att behålla honom, och det visade sig inte vara fallet, säger Pancho Schroder.

I november 2017 förlängde Leo Messi sitt kontrakt med Barça över säsongen 2020/2021 - där en utköpsklausul på 6,9 miljarder kronor ingick i det nya avtalet.

Där och då kände Barcelonas klubbledning att klausulen var så pass hög att man kunde behålla Leo Messi i klubben för resten av argentinarens karriär. 

Barcas fruktan för budet på Messi

Men prisrusningen på spelare under de två senaste transferfönstren har fått Barças ledning att tänka om. Nu fruktar man att en klubb kan vara redo att betala den gigantiska summan för Messi.

– Ser man till framtiden tror jag det är svårt. Men jag har ingen kristallkula och nu för tiden har saker blivit lite galna, säger Pancho Schroder.

Alla spelare i den spanska ligan har en utköpsklausul i sitt kontrakt. Om en klubb väljer att betala klausulen är det upp till spelaren i fråga att bestämma om en flytt eller inte ska bli av.

2000 lämnade Luis Figo Barcelona för ärkerivalen Real Madrid i en mycket uppmärksammad övergång där Real betalade portugisens utköpsklausul. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag