Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Barcelonas krav – på Henrik Larsson

Henke Larsson vann Champions League med Bacelona 2006Foto: BERNAT ARMANGUE / AP
Ansu Fati spås bli nästa superstjärna på Camp NouFoto: ALEJANDRO GARCIA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: ALBERT GEA / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: JOHAN VALKONEN / STELLA PICTURES
Foto: JOAN MONFORT / AP TT NYHETSBYRÅN

Henrik Larsson är sedan i somras assisterande tränare i Barça. 

Svensken är ansvarig för anfallsträningen och pekas nu ut som mannen som ska förädla supertalangen Ansu Fati, enligt Mundo Deportivo

Den svenske fotbollslegendaren Henrik Larsson är numera assisterande tränare till Ronald Koeman i Barcelona. Larsson har ansvar för anfallsträningen. Utöver världsstjärnor som Leo Messi och Antoine Griezmann arbetar Larsson även med det spanska superlöftet Ansu Fati. 

Sjuttonårige Fati slog flera rekord den föregående säsongen och har inlett den här säsongen på ett strålande sätt. Den Guinea-Bissaufödde yttern gjorde två mål och fixade en straff i Barças premiärseger mot Villarreal den gångna helgen och pekas ut som nästa storstjärna i Barcelona. 

Tränare Koeman efterlyser dock mer djup, koncentration och regelbundna prestationer från lagets unga spelare. Fati besitter enorm kvalitet, utvecklingspotential och entusiasm och Mundo Deportivo skriver att Larsson är den som fått uppdraget i klubben att ”putsa till diamanten”.

– Han måste söka regelbundenheten i matcherna och i sina prestationer. Han har en fantastisk framtid men ibland saknar han koncentration, säger Koeman om Ansu Fati enligt tidningen. 

– Han är en bra kille, som är öppen att lyssna, fortsätter Koeman.  

Finns ingen bättre än Henke

Henrik Larsson har en lång spelarkarriär bakom sig med framgångar i bland annat Celtic och Manchester United. Svensken spelade även i Barcelona mellan 2004 och 2006 och var inblandad i bägge målen när Barça vann Champions League-finalen mot Arsenal 2006 och är sedan dess älskad på Camp Nou.  

”Lyssnar du på Larsson kommer du snabbt att lära dig mycket ”, skriver Mundo Deportivo.  

Alla snackisar från Allsvenskan med Philip Gadd, Mattias Larsson och Noa Bachner