Foto: ALBERTO SAIZ / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: ALBERTO SAIZ / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: ALBERTO SAIZ / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: ALBERTO SAIZ / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: ALBERTO SAIZ / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: ALBERTO SAIZ / AP TT NYHETSBYRÅN

Barcelonas första förlust i ligaspelet

Publicerad

De hade chansen att göra en perfekt säsong.

Då skämde Barcelona ut sig.

Laget var nära att hämta sig efter den inledande kollapsen mot Levante – men förlorade med 5-4.

Barcelona är redan klara spanska mästare sen två veckor tillbaka.

Men tro inte att katalanerna inte har någonting att spela under de resterande omgångarna. Inför söndagens match borta mot Levante (näst sista omgången) hade Barça inte förlorat en enda match i ligan och var därmed nära en perfekt säsong.

Då klappade mästarlaget ihop fullständigt mot Levante.

Emmanuel Boateng inledde målskyttet redan i den nionde minuten och följde 20 minuter senare upp med att sätta 2-0 efter att ha rundat målvakten Marc-André ter Stegen.

Innan den första halvleken var över kom dock reduceringen.

Målskytt: Philippe Coutinho.

Barças uppvaknande – tre snabba mål

Men Levante rivstartade den andra halvleken och satte två snabba mål. Det andra av Emmanuel Boateng, som därmed fullbordade sitt hattrick.

Och när Enis Bardhi skickade in 5-1 (sitt andra för kvällen) i den 56:e minuten var mästarlaget Barcelona i rejäl gungning.

Då vaknade de till. Rejält.

På tolv minuter forcerade Barcelona in tre mål, de första återigen genom Philippe Coutinho. Och med 20 minuter kvar att spela satte Luis Suarez 5-4 från straffpunkten.

Matchen slutade 5–4 till Levante, och Barcelona räddade kvällen från att sluta i ordentlig moll.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag