Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Barcelonas dom: ”Han måste lämna oss – nu”

Foto: SERGIO RUIZ /PRESSINPHOTO VIA WWW.IMAG / IMAGO IMAGES/PRESSINPHOTO WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: Jose Breton/NurPhoto/Shutterstock / TT NYHETSBYRÅN / Shutterstock Editorial / Copyrig
Foto: Joan Valls/NurPhoto/Shutterstock / TT NYHETSBYRÅN

Ousmane Dembélé måste lämna Barcelona omedelbart. 

Det var beskedet som klubben gav under torsdagen - ett besked som kritiseras av den spanska spelarorganisationen EFA.

– Det är uppenbart att spelaren inte vill fortsätta i Barcelona, säger sportchefen Mateu Alemany enligt AS. 

Agenten Moussa Sissoko har anklagat Barça för att inte vilja förhandla och bedriva utpressning för att få Ousmane Dembélé att förlänga sitt kontrakt. 

Ja, turerna kring storvärvningen Ousmane Dembélé har varit många men under onsdagen höll Barcelonaledningen ett möte där de tog ett beslut om spelarens framtid. 

Barças besked 

Nu ger sportchef Mateu Alemany ett definitivt besked - och slår tillbaka mot att klubben inte velat förhandla med spelaren. I stället menar han att det är Dembélé och hans agent som brustit i sin respekt mot klubben.  

– Vi började förhandla med hans agent i juli. Under dessa sex-sju månader har vi diskuterat och Barça har kommit med flera bud och försökt hitta en väg för att få honom att stanna. Dessa förslag har systematiskt avvisats av hans agenter, säger Alemany enligt AS.

– Det är uppenbart att spelaren inte vill fortsätta i Barcelona och att han inte vill vara en del klubbens framtida projekt. Vi förväntar oss att han säljs innan 31 januari, fortsätter han.

Dembélé ska ha fått beskedet under torsdagen och det stod också klart att han inte reser med laget till bortamötet med Athletic Bilbao. 

Hotar med rättsliga åtgärder

Men sista ordet är inte sagt. 

Senare under torsdagen kom den spanska spelarorganisationen AFE med ett uttalande i frågan och hänvisar till att Dembélé har ett avtal som sträcker sig fram till sommaren. 

De skriver: 

”Det är korrekt det inte är någon rättighet för professionella fotbollspelare att bli uttagna till varje match eller ens vara med i truppen. Däremot ska de behandlas på samma villkor som sina lagkamrater och ha möjligheten att få spela matcherna. Om omständigheterna kring uttagningar kan uppfattas som press för att få någon att ändra åsikt, eller om det görs offentliga uttalanden med påtryckningar kan vi vidta rättsliga åtgärder”.

Vidare skriver de att Dembélés beslut att inte förlänga avtalet inte anses vara ett kontraktsbrott.  

Alemany menar dock att klubben inte har påverkat beslutet att lämna Dembélé utanför truppen. 

– Det är inte upp till klubben att bestämma om en spelare är med i truppen eller inte, det är upp till tränaren. Han har vårt fulla stöd, säger han enligt AS. 

Det återstår att se om Ousmane Dembélé gjort sin sista match i Barça.   

Ur arkivet: