Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Barcelona agerar nu efter Messis utvisning

Lionel Messi blev utvisad i supercupfinalen mot Athletic Bilbao.
Foto: BAGU BLANCO/SHUTTERSTOCK / BAGU BLANCO/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Detta efter att ha slagit till Asier Villalibre.
Foto: BAGU BLANCO/SHUTTERSTOCK / BAGU BLANCO/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: BAGU BLANCO/SHUTTERSTOCK / BAGU BLANCO/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Barcelona försöker korta Lionel Messis avstängning.

Stjärnan drog på sig sitt första röda kort någonsin i Barcelonatröjan i supercupfinalen mot Athletic Bilbao.

”Barça litar på att avstängningen blir så mycket förkortad som möjligt”, skriver Marca.

Barcelona förlorade finalen i supercupen mot Athletic Bilbao under söndagen.

Barça trodde sig ha avgjort finalen när Antoine Griezmann gjorde 2-1 i slutminuterna, men det hjälpte inte. Athletic Club kvitterade på stopptid och avgjorde i förlängningen. 

Men olyckan slutade inte där. I slutminuten blev superstjärnan Lionel Messi utvisad för första gången på 753 (!) matcher i Barcelonas blåröda tröja.

När Barcelona låg under med 2-3 i förlängningen avslutades Messis match när han slog till motståndaren Asier Villalibre. Domaren tog då VAR till sin hjälp och visade ut Messi.

Marca skriver att motiveringen lydde: ”Han slår en motståndare med armen med överdriven kraft medan bollen är i spel, men på för långt avstånd för att spelas”.

Tidningen skriver att Messi nu kan förvänta sig att stängas av mellan en och tre matcher om slaget bedöms som ett ”mindre brott”. 

Barcelona agerar efter Messis röda kort

Om förseelsen anses vara ett grövre brott blir det mellan fyra och tolv matchers avstängning för Messi men Barcelona gör redan nu allt man kan för att se till att han får så kort avstängning som möjligt.

”Barca litar på att avstängningen blir så mycket förkortad som möjligt och de arbetar redan med argument för att se till att deras kapten står utanför planen minsta möjliga tid”, skriver Marca.

Ett argument som Barcelona kommer lägga fram är att domaren inte nämnt att slaget varit ”aggressivt” i sin matchrapport. Dessutom menar man att straffet ska bli mindre eftersom bollen var i spel och slaget föranleddes av en kollision mellan de båda spelarna.