Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Barcelonapampen: ”Bättre än Neymar”

Neymar. Foto: CHRISTOPHE SAIDI / IMAGO IMAGES / PANORAMIC WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Ousmane Dembele.Foto: CORDON PRESS / BILDBYRÅN

Neymar, Matthijs de Ligt och Antoione Griezmann.

Barcelona har kopplats ihop med flera världsstjärnor i sommar.

Nu bryter klubbens president tystnaden om rykteskarusellen. 

– Vi vet att Neymar vill lämna PSG, säger Josep Maria Bartomeu på en presskonferens. 

Turerna är välkända vid det här laget.

Neymar uppges ha tröttnat på livet i Frankrike och vill lämna PSG - allra helst för att återvända till Barcelona, klubben han lämnade för två somrar sedan. 

Brasilianaren har enligt uppgifter i Spanien redan börjat undersöka möjligheterna för att köpa tillbaka sitt gamla hus i Barcelona. 

– Vi vet att Neymar vill lämna PSG, men vi vet också att PSG inte vill sälja, säger Barças president Josep Maria Bartomeu. 

Samtidigt som Neymar har ryktats vara på väg tillbaka till klubben har Ousmane Dembele ryktats vara till salu. Fransmannen har haft två säsonger fyllda av skador och disciplinnära problem, men det hos Barceonas ledning finns inga planer på att sälja 22-åringen. 

– Dembele är ung, talangfull och erbjuder någonting annorlunda. Jag tycker att han är bättre än Neymar. Han har så mycket utvecklingspotential och vi vill se honom utvecklas här, säger Bartomeu.

Barçelona om de Ligt: ”Kan inte säga något”

Barcelona har under hela våren och sommaren jagat Matthijs de Ligt, 19, som lämnar Ajax i sommar. De senaste veckorna har Juventus seglat upp som storfavorit att landa superlöftet - men under fredagen rapporterade Sport att Barcelona är nära att kapa affären. 

Barça ska vara överens med Ajax om övergångssumman - men har ännu inte nått en överenskommelse med spelaren och hans agent Mino Raiola. 

– Jag har tidigare sagt att jag vet var han kommer att spela nästa säsong. Det vet jag fortfarande, men jag kan inte säga något mer eftersom han fortfarande är Ajax spelare, säger Barçapresidenten Josep Maria Bartomeu.