Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Barcelona ville få bort mig från Messis sida”

Foto: PRESSINPHOTO / PRESSINPHOTO/SIPA USA SIPA USA
Foto: JOAN MONFORT / AP TT NYHETSBYRÅN

Luis Suarez, 33, tvingades bort från Barcelona. 

Nu berättar Suarez om anledningen till uppbrottet – och ger ett löfte inför mötet med Barcelona i november. 

– Jag kommer att visa de som är ansvariga, säger Suarez enligt Mirror.  

Historien är känd vid det här laget.

Efter sex år i klubben var Luis Suarez inte längre önskad i Barça och tvingades bort.

Urugayanen har också fått en fin start i sin nya klubb Atletico Madrid där han stod för två mål och en assist i sin debut mot Granada. 

Planerar ett speciellt målfirande 

Den 22 november kommer Suarez – som är Barças tredjebästa målskytt genom tiderna – att ställas mot sin förra klubb. 

Enligt Mirror är anfallaren tydlig med att han kommer att göra Barçaledningen – med president Josep Maria Bartomeu i spetsen – medvetna om besvikelsen över avslutet i Barcelona.

– Jag förtjänade åtminstone att de ringde mig och berättade varför de ville att jag skulle lämna – innan jag fick reda på det via medierna, säger Suarez som lovar ett sparsamt men tydligt firande vid ett eventuellt mål.

– Jag kommer inte att skrika ”mål”, men jag kommer att visa de som är ansvariga. Jag var där i sex år och tycker att jag har gjort mig förtjänt av respekt, säger han. 

Hade en för bra relation med Messi 

Det har tidigare talats om att den nye tränaren Ronald Koeman var anledningen till att Suarez tvingades bort från Barça. Nu öppnar Suarez för en annan version. 

 – Koeman kom och sa att han inte räknade med mig, men det var efter ledningen hade sagt att de skulle göra sig av med spelare, han bekräftade bara det jag redan visste, säger Suarez enligt ESPN. 

Enligt anfallaren ska i stället hans relation till Lionel Messi – som ville lämna klubben i somras – vara den verkliga anledningen till att Suarez tvingades bort. 

– Jag tror att de ville få bort mig från Messis sida. Det kanske irriterade dem att jag hade en bra relation med Leo. De ville inte att han skulle vara så mycket med mig, jag kan inte komma på någon annan anledning till att jag kan skada laget, säger han till ESPN.