Barcelona kunde fira inte mindre än åtta gånger mot Almeria. Foto: Denis Doyle
Barcelona kunde fira inte mindre än åtta gånger mot Almeria. Foto: Denis Doyle

Barcelona vann - med åtta mål

Publicerad
Uppdaterad
Utklassning, förnedring, avklädning - välj själva rätt ord för att beskriva det som Barcelona utsatte Almeria för i den spanska ligafotbollen på lördagen.
På 37 minuter gick det katalanska stjärnlaget fram till 5-0 - på bortaplan dessutom.
Och när allt var över hade Henok Goitoms tränare fått sparken.
"Förhoppningsvis kommer solen att skina på oss i framtiden", skriver Henok på sin twitter.
Att det inte var Henok Goitoms Almerias kväll underströks av att backen Santiago Acasiete hjälpte Barcelona genom att sparka in ett av målen i egen bur.
Lionel Messi blev tremålsskytt i matchen som slutade 8–0.

"Vi är sårade"

Goitom skrev ett melankoliskt meddelande på sitt twitterkonto efter matchen.
"Det här är inte rätt tid att gömma sig. Ja, vi förlorade med 8–0 och vi är sårade. Fotboll är så ibland (en mardröm). Förhoppningsvis kommer solen att skina på oss i framtiden", skriver han.
Senare på lördagen besegrade Real Madrid Bilbao med 5–1 och behåller serieledningen, en poäng före Barcelona.
Almeria ligger trea från slutet med bara en seger på tolv matcher. Det - i kombination  med hemska 0-8 - gjorde att tränaren Juan Manuel Lillo sparkades direkt efter slutsignalen.
Expressen.se/TT

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag