Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Barcelona vägrar lämna havererade Super League

Foto: JOAQUIN CORCHERO/SHUTTERSTOCK / JOAQUIN CORCHERO/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: TONI ALBIR / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

FC Barcelona går sin egen väg. 

Efter att flera klubbar har backat från initiativet att starta upp Super League väljer nu Barça att stå fast vi projektet. 

”Barcelona anser att det vore olämpligt att den nödvändiga tid för reflektion och debatt som krävs förs under omotiverade hot och skrämsel”, skriver man på sin hemsida. 

Nyheten om att tolv fotbollsklubbar bryter sig ur Uefa för att starta Super League slog ner som en bomb och väckte starka reaktioner runtom i fotbollsvärlden. 

Efter hårda protester från fansen och hot om sanktioner från Uefa och Fifa så valde flera klubbar, däribland samtliga sex engelska klubbar att backa från initiativet. 

Barça står fast vid Super League

Men det finns vissa som fortfarande arbetar för att projektet ska genomföras. 

Den spanska storklubben FC Barcelona lanserade ett uttalande under torsdagskvällen där man förklarade att man inte tänker backa från turneringen - i alla fall inte än.  

Istället förespråkar man vidare dialog. 

”Det råder ingen tvekan om att det krävs en mycket mer ingående analys av orsakerna som har orsakat denna reaktion”, skriver man på sin hemsida.  

Klubben fortsätter:

”En sådan fördjupad analys kräver tid och nödvändig ro för att undvika att undvika förhastade slutsatser” 

”Barcelona anser att det vore olämpligt att den nödvändiga tid för reflektion och debatt som krävs förs under omotiverade hot och skrämsel”, skriver man på sin hemsida. 

Medlemmarnas klubb

Barças ledning menar att beslutet att gå med i Super League är taget för att skapa en konkurrenskraftig och ekonomiskt hållbar fotboll.  

Vidare skriver man:

”Beslutet togs med övertygelsen att det skulle varit ett historiskt misstag att tacka nej till möjligheten att vara en del av projektet som en av de grundande medlemmarna. Som en av väldens ledande idrottsföreningar ska vårt mål alltid vara att ligga i täten. Det är en umbärlig del av klubbens identitet”. 

Samtidigt slår man fast att klubben alltid kommer att lyssna på sina medlemmar. 

”Oavsett så har Barcelona alltid och ska alltid vara ägd av varje enskild medlem”