Foto: Manu Fernandez
 Foto: Manu Fernandez

Barcelona tolv poäng före Real efter segern

Publicerad

Barcelona ångar på i toppen av tabellen.

Men det satt långt inne.

Efter att de hamnat i underläge mot Sevilla så räddades de av Gerard Pique.

Det här var det sista Real Madrid ville se. Efter att "Los Blancos" föll tungt i derbyt mot Atletico Madrid är de beroende av att Barcelona klappar igenom totalt för att de ska ha en chans på ligatiteln.

Så det jublades garanterat rejält i den spanska huvudstaden när Vitolo gav gästerna Sevilla ledningen med 1-0 efter 20 minuters spel.

Men de lyckades inte skaka om Barcelona tillräckligt. 11 minuter senare fälldes Luis Suarez en bit utanför straffområdet och Lionel Messi stegade upp för att ta frisparken.

Sen visade argentinaren klass. Frisparken var perfekt slagen då den otagbart landade i målvakten Sergio Ricos vänstra kryss.

12 poäng före Real

Sen såg Barcelona till att avgöra matchen precis i öppningen på den andra halvleken. Luis Suarez och Leo Messi kombinerade fint i Sevillas straffområde innan den förstnämnda hittade Gerar Pique som gled in bollen till 2-1.

Sevilla saknade inte chanser att kvittera matchen, men saknade den skärpa som krävdes. Barcelona vann och är nu åtta poäng före tvåan Atletico Madrid - och hela 12 poäng före Real Madrid.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag