Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Barcelona rycker i toppen efter seger mot Sevilla

Barcelona tog en enkel seger mot Inter under söndagskvällen.
Foto: PRESSINPHOTO/SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK EDITORIAL/IBL

Förlust för ärkerivalen Real Madrid. 

Barcelona tog vara på gåvan och utökade avståndet ner till tabelltvåan. 

Sevilla besegrades med 3–0 efter en rejäl islossning i andra halvlek. 

Barcelona hade ett lysande läge att rycka i toppen av La Liga efter Real Madrids överraskande förlust mot Mallorca under söndagen. Inför mötet skilde fem poäng mellan rivalerna och Barcelona såg till att utöka avståndet ännu mer när de tog emot Sevilla på Camp Nou. 

Som förväntat tog Barcelona tag i takpinnen direkt och styrde matchen. Robert Lewandowski var nära att ge hemmalaget ledningen efter 26 minuter, men jätteskottet från anfallaren räddades av Yassine Bounou i Sevilla-målet. 

Det mållösa resultatet stod sig halvleken ut, men i andra 58:e minuten fick Barcelona till slut hål på Sevilla. Under ett mönsteranfall assisterade Franck Kessié veteranen Jordi Alba som placerade in bollen säkert. 

– Det en fantastisk passning av Kessié, riktigt bra, sa C Mores expertkommentator Marcelo Fernandez. 

Barcelona leder La Liga överlägset

Efter målet fortsatte Barcelona dominansen. Drygt tio minuter efter 1–0-målet var det dags igen. Lewandowski stod för en lysande framspelning till Gavi som kunde peta in bollen i ett öppet mål. 

– Det är kvällens andra riktigt fina framspelning, utbrast kommentatorn Christopher Kviborg. 

Och det var inte slut där. Med drygt tio minuter kvar av fulltid serverade Jordi Alba lagkamraten Raphinha som inte behövde göra någon större ansträngning för att raka in 3–0-målet. 

Segern betyder att Barcelona leder La Liga med åtta poäng före ärkerivalen Real Madrid.