Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Barcelona körde över Real Madrid i El Clásico

Foto: SUSANA VERA / BILDBYRÅN
Foto: SUSANA VERA / BILDBYRÅN
Foto: SUSANA VERA / BILDBYRÅN
Foto: SUSANA VERA / BILDBYRÅN
Foto: JAVIER BARBANCHO / BILDBYRÅN

FC Barcelona krossade värsta rivalen Real Madrid i El Clásico med hela 4–0.

Dessutom lämnade delar av publiken arenan redan efter det sista måle ti den 53:e minuten.

– Det här kan kosta Ancelotti jobbet efter säsongen, säger experten Marcelo Fernandez i C More.

För ett par månader sedan var det skilda världar för FC Barcelona och Real Madrid. 

Barcelona var då långt ifrån toppen av La Liga där Real Madrid befann sig.

Sedan dess har Barcelona bytt tränare och lyft, samtidigt som Real Madrid slagit ut PSG ur Champions League bland annat.

Och sedan Xavis intåg är nu Barcelona också uppe och nosar på toppen i den spanska ligafotbollen.

Men i detta nu, under söndagskvällen, visar Barcelona att man tagit nya steg. Laget leder nämligen rivalmötet El Clásico mot Real Madrid med hela 4–0 efter lite mer än 50 minuters spel.

Aubameyang tvåmålsskytt

För redan i den första halvleken visade Xavis lag klass. Först sedan Ousmane Dembélé spelat fram Pierre-Emerick Aubameyang till 1–0 efter en halvtimme. Dessutom nickade Araujo in 2–0 på en hörna före paus.

Men väl därefter satte Barcelona full fart.

För Ferrán Torres sprang till sig ett friläge efter bara 20 sekunder. Därefter fick han revansch och satte 3–0 bara en och en halv minut senare.

Sedan var det Aubameyangs tur att sätta 4–0-målet i den 51:a minuten (ett mål som godkändes efter VAR-granskning) och Real Madrids ras var ett faktum. 

– Det här är på väg mot en episk förnedring. Barcelona käkar upp Real Madrid så det står härliga till. Hemmapubliken vill inte vara med om det här, säger kommentatorn Christoffer Kviborg i C More.

”Kan kosta Ancelotti jobbet”

Samtidigt firade Barcelonaspelarna vilt och delar av hemmapubliken lämnade Santiago Bernabéu.

Fler mål än så föll inte och Barcelona hade full kontroll på matchen. Därmed tog de tre poäng och har häng på andraplatsen samtidigt som Real Madrid fortsatt leder La Liga.

– Kan vi vara på väg mot ett maktskifte i Spanien? Jag tror inte att det är omöjligt. Det kan bli en ny storhetsperiod för Barcelona, sade experten Marcelo Fernandez.

– Det här kan kosta Ancelotti jobbet efter säsongen. Vi har sett Florentino Pérez sparka tränare trots att de kanske vinner ligan.

Christoffer Kviborg drog en parallell till det faktum att Real Madrid för första gången spelade ett El Clásico i helsvart.

– FC Barcelona förnedrar Real Madrid i deras hemmaborg. Att de spelar i svart passade bra för det är sorg på läktarna i kväll.

Ligue 1: Se när PSG-stjärnorna buades ut