Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Barcelona i förhandling med svenske agenten

Hasan Cetinkaya.Foto: Privat.
Martin Braithwaite.Foto: ALTER PHOTOS / ALTER PHOTOS/SIPA USA SIPA USA
Ousmane Dembele.Foto: KIRCHNER/NEUNDORF VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/KIRCHNER-MEDIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE

Barcelona för just nu samtal med den svenske agenten Hasan Cetinkaya.

Varför? De vill värva Martin Braithwaite.

Transferfönstret har egentligen stängt, men La Liga har gett Barcelona dispens för en extra anfallsvärvning eftersom både Luis Suarez och Ousmane Dembele blivit skadade och missar resten av säsongen. Enligt ESPN måste dock värvningen ske från en spansk klubb – och de får inte betala mer än 120 miljoner kronor.

Under den senaste tiden har det spekulerats vilt i vem Barcelona ska köpa loss. Willian José, Angel Rodriquez, Lucas Perez och Roger Marti är några av namnen som nämnts.

Men nu verkar det i stället bli… Martin Braithwaite.

Andra affären med Barcelona

Enligt tidningen Mundo Deportivo är den 28-årige dansken på väg att skriva på för Barcelona. Han tillhör just nu La Liga-rivalen Leganes där han imponerat stort och gjort åtta mål på 27 matcher den här säsongen.

Mundo Deportivo skriver att en av nycklarna bakom värvningen är Barcelonas goda relation med Braithwaites agent. Han heter Hasan Cetinkaya och kommer från Sverige. Cetinkaya är även agent för den holländske storstjärnan Frenkie De Jong som inför den här säsongen hämtades in till Barcelona från Ajax.

Martin Braithwaite trivs bäst centralt i anfallet, men kan även spela ytter.