Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Barcelona bekräftar nu kritiserade värvningen

Värvad med hjälp av en specialregel. Här är dansken som ska ersätta Luis Suarez.
Foto: ICON SPORT

Barcelona har gjort klart med Club Deportivo Leganés danska anfallare Martin Braithwaite, 28. 

Klubben har betalat utköpsklausulen på 18 miljoner euro. 

Kontraktet sträcker sig säsongen ut och ytterligare fyra säsonger, skriver klubben på sin hemsida

Den danska anfallaren Martin Braithwaite Christensen är klar för Barcelona efter att ligatvåan betalat Club Deportivo Leganés utköpsklausul på 18 miljoner euro. 

Det spanska fotbollsförbundet har gett klubben dispens att värva trots att transferfönstret stängt. Dansken är tänkt att ersätta Ousmane Dembélé som är skadad och förväntas vara borta i minst sex månader. Kontraktet sträcker sig till år 2024 och den nya klausulen ligger på 300 miljoner euro, 3,1 miljarder svenska kronor.

Har gjort sju mål på 37 landskamper 

28-åringen är född i danska Esbjerg och har tidigare tillhört lag som franska Toulouse och engelska Middlesbrough. 

Säsongen 2018/2019 hjälpte han Leganés att hålla sig kvar i La Liga och den här säsongen har han gjort sex mål på 24 matcher. I det danska landslaget har anfallaren noterats för sju mål på 37 matcher. 

Barcelona skriver på sin hemsida att de inte bara får en målgörare med den danska landslagsmannen utan också en hårt arbetande, dedikerad spelare som kan spela vart som helst i anfallet.