Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Barças president pekas ut av polis

Josep Maria Bartomeu är anklagad för korruption.Foto: ALEJANDRO GARCIA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Messi vill lämna klubben.Foto: FRANK HOERMANN / SVEN SIMON / SVEN SIMON / POOL FOTOAGENTUR SVEN SIMON

Det fortsätter storma i FC Barcelona.

Nu anklagas klubbens president Josep Maria Bartomeu för korruption – och det finns konkreta bevis, uppger spanska tidningen El Mundo

De senaste dagarna har Josep Maria Bartomeu suttit i flera möten med Lionel Messis pappa och agent. Med syfte att reda ut stjärnans framtid i klubben. Leo Messi har som bekant begärt att få lämna Barça, samtidigt som storklubben vägrar ge upp om lagets allra största stjärna.

Men rubrikerna handlar nu om annat.

Josep Maria Bartomeu anklagas för korruption. Det rapporterar El Mundo.

Den katalanska polismyndigheten som kallas ”Los Mossos” har efter en utredning hittat konkreta bevis mot presidenten, enligt tidningen. Bevisen ska visa att Bartomeu gjort ekonomiskt vinst på affärer han gjort åt klubben.

”Barçagate”

 Avtalen det handlar om, ska enligt spansk press, vara i samband med omtalade ”Barçagate”.

Skandalen briserade i vintras och Josep Maria Bartomeu anklagades för att ha finansierat hatkampanjer mot sina egna spelare, däribland Messi, i sociala medier. Allt med syftet att rädda sig själv.

Klubbpresidenten har förnekat alla anklagelser.

Polis hävdar däremot nu att de har bevis för att han ska ha och sanktionerat en tjänst från en marknadsbyrå. Tjänsten ska dessutom ha kostat sex gånger så mycket som dess marknadsvärde.