Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Barças fiasko ger drömläge för Isak

Foto: ALVARO BARRIENTOS / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: ALVARO BARRIENTOS / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: A PEREZ MECA/SHUTTERSTOCK / A PEREZ MECA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Real Madrid, Atlético Madrid, Sevilla och Valencia var redan utslagna.

Då föll Barcelona med 0-1 mot Athletic Club.

Nu har Alexander Isaks Real Sociedad ett drömläge att ta hem sin första titel på 33 år.

Skrällarnas kväll är fullbordad.

Först vann Real Sociedad sin kvartsfinal borta mot Real Madrid efter Alexander Isaks show. Svensken låg bakom det första målet, dunkade in två drömmål på två minuter och assisterade till det sista.

Sen svarade lokalrivalen Athletic Club med att besegra Barcelona på hemmaplan med 1-0. Detta efter att Niaki Williams avgjort med en nick på övertid. Resultatet innebär att Barcelona missar cupfinalen för första gången på sju år.

Det innebär att samtliga spanska storklubbar, där även Atlético Madrid, Valencia och Sevilla bör nämnas, är utslagna ur Copa del Rey när kvartsfinalerna summeras. 

Kvar är dessa fyra klubbar:

Real Sociedad

Athletic Club

Granada

Mirandés

Real Sociedads drömläge till titeln

Det är första gången sen 2003 som varken Barcelona, Real Madrid eller Atlético Madrid spelar semifinal i Copa del Rey och oavsett vem som nu tar hem titeln är det en jätteskräll.

Och visst har Real Sociedad ett drömläge.

Alexander Isaks lag har imponerat stort under säsongen och ligger åtta i tabellen, men med häng på Champions League-platserna. San Sebastián-klubben har inte vunnit en titel sen de vann just Copa del Rey säsongen 1986/1987.

Semifinalerna lottas fritt den sjunde februari.