Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Barças beteende mot honom har varit fult”

Sportklubben 18 december – se hela avsnittet
Foto: BAGU BLANCO/REX/SHUTTERSTOCK / BAGU BLANCO/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES
Foto: REUTERS

FC Barcelona sparkar Ernesto Valverde. 

Nu reagerar Barça-ikonen Andres Iniesta över hur klubben hanterat tränarfrågan den senaste tiden. 

– Det måste finnas respekt, säger han till Onda Cero.

Ernesto Valverde har fört FC Barcelona till La Liga-titeln två år i rad, men har trots det varit föremål för kritik och avgångskrav under en längre tid. Barça leder just nu ligan, men efter poängtapp mot bottenlaget Espanyol och förlust mot Atletico Madrid i supercupen kom nya uppgifter kring att Valverde är på väg att få sparken. 

Och under måndagen bekräftade FC Barcelona uppgifterna. Valverde lämnar klubben, och Quique Setien, 61, tar över som ny tränare. 

Iniesta riktar kritik mot FC Barcelona

Andres Iniesta håller numera till i Japan, och förvånas över klubbledningens brist på förtroende för Valverde. 

– Barcelonas beteende mot Valverde har varit lite fult, om allt det här stämmer, sa Iniesta till radiokanalen Onda Cero innan bekräftelsen om att Valverde fått sparken. 

– Det måste alltid finnas respekt för den nuvarande coachen. Det här sättet de sköter saker på är det som kan göra mest ont, och Valverdes position är väldigt svag just nu. 

Iniesta, som slutade i Barcelona för två år sedan, har svårt att förstå kritiken som riktas mot laget. 

– För mig är laget annorlunda jämfört med alla andra och jag har svårt att se vad som skulle vara dåligt, för jag känner till deras kapacitet. De är fortfarande med och slåss om alla stora titlar som vanligt.