Barça vill offra duo – för Leo Messis skull

Barcelona gör att för att få behålla sin superstjärna.
Foto: BAGU BLANCO/PRESSINPHOTO/SHUTTER / BAGU BLANCO/PRESSINPHOTO/SHUTTER SHUTTERSTOCK
Mittfältaren Miralem Pjanic kan offras för att minska lönekostnaderna.
Foto: PRESSINPHOTO / PRESSINPHOTO/SIPA USA SIPA USA
Samuel Umtiti kan vara på väg bort från Barcelona.
Foto: UKKO IMAGES/PACIFIC PRESS/SHUTTERSTO / UKKO IMAGES/PACIFIC PRESS/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOC
Foto: ALBERT GEA / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: MANU FERNANDEZ / AP TT NYHETSBYRÅN

Barcelona vill släppa Samuel Umtiti och Miralem Pjanic.

Skälen är ekonomiska.

Allt för att behålla Lionel Messi, uppger Mundo Deportivo.

Turerna har varit många kring Lionel Messi på den senaste tiden. Tidigare i år så ryktades det om att man ville värva Messis nära vän Sergio Agüero, för att öka chanserna att också få behålla Messi. Det blev verklighet i maj. 

För att stärka chanserna ytterligare att få behålla Messi – som har gjort 778 matcher och 672 mål för klubben – så uppges man nu släppa två spelare. Det handlar om fransmannen Samuel Umtiti och bosniern Miralem Pjanic.

Umtiti vill fortsätta kämpa

Skälen till det möjliga draget är ekonomiska. Genom att släppa Umtiti och Pjanic så sänker klubben de totala lönekostnaderna som just nu ligger runt runt drygt två miljarder kronor. Det gör att man kan tillgodose Lionel Messis lönekrav för att stanna i den katalanska klubben. 

Lionel Messi står sedan den 1 juli utan kontrakt och spelar just nu Copa América som pågår i Brasilien. Natten till söndag så förde Messi sitt Argentina till seger mot Ecuador i kvartsfinalen genom sitt mål och sina två assister. 

Miralem Pjanic kom till Barcelona inför den här säsongen och har gjort 19 matcher i La Liga. Han uppges ha ögonen på sig från både Inter och Juventus, men ska inte vara intresserad av att bryta sitt kontrakt.

Även Samuel Umtiti uppges vilja stanna i klubben och kämpa för att ta en plats, detta rapporterar Mundo Deportivo och Marca