Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Barça övertar tronen – med historisk siffra

Messi och Griezmanns Barcelona går upp i topp på redovisningsbyrån Deloittes årliga ”Football Money League”Foto: JOAN MONFORT / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: RODRIGO JIMENEZ / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Barcelona övertar tronen från Real Madrid när det kommer till omsättning.

Med 840 miljoner euro kliver kliver den katalanska klubben upp på topp på listan – och blir samtidigt den första europeiska fotbollsklubben någonsin som omsätter mer än 800 miljoner euro.  

Revisionsbyrån Deloitte publicerar nu sin årliga Football Money League-lista, där de gör en genomgång på de europeiska fotbollsklubbarnas omsättning. En lista som nu släpps för 23:e gången.

Med 840,8 miljoner euro, drygt 8,8 miljarder kronor, i omsättning kliver Barcelona förbi Real Madrid (757.3 miljoner euro). Det är första gången Barcelona toppar listan och det är första gången en klubb ligger över 800 miljoner euro. Skillnaden mellan La Liga-rivalerna är dessutom den största någonsin mellan ettan och tvåan i Deloittes studie.

– Barça är ett typexempel på en klubb som anpassar sig till ändrade marknadsförhållanden, som minskar beroendet av sändningsintäkter och i stället fokuserar på växande inkomster inom deras egen kontroll, säger Dan Jones på Deloitte till Sky Sports.

City och Liverpool jagar United

Manchester United ligger på tredje plats men jagas samtidigt av Liverpool och Manchester City.

– Manchester United har legat högst av de engelska klubbarna sedan vi startade Money League, men de kan hamna under press när vi gör den 2021, säger Deloittes Dan Jones.

– Det är helt klart en möjlighet att United tappar sin plats. Om Liverpool och City gör bra ifrån sig i Champions League kan de vara väldigt, väldigt nära.

Topp 10 på Deloittes Fotball Money League

1) FC Barcelona, 840,8 miljoner euro

2) Real Madrid, 757,3

3) Manchester United, 711,5

4) Bayern München, 660,1

5) Paris Saint-Germain, 635,9

6) Manchester City, 610,6

7) Liverpool, 604,7

8) Tottenham Hotspur, 521,1

9) Chelsea, 513,1

10) Juventus, 459,7