Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Bara lyssna, han är här för att stanna”

Foto: REUTERS
Foto: VADIM GHIRDA / AP TT NYHETSBYRÅN

Två nya mål.

Fyra mål på vecka.

Alexander Isak, 20, har aldrig varit hetare sedan flytten till Spanien.

”Han är en panter som är här för att stanna”, skriver Mundo Deportivo.

Willian José ryktas försvinna till Tottenham. 

Han är Real Sociedads främste målskytt i ligan denna säsong med åtta mål. Men efter Alexander Isaks två mål i cupmatchen mot Osasuna i går kväll är svensken klubbens främste målskytt totalt med fem i La Liga och lika många i Copa del Rey.

Real Sociedad vann med 3-1 och det är Alexander Isak och norske lagkamraten Martin Ödegaard som får dagens hyllningsrubriker i Spanien.

Stora tidningen Marca delar ut högsta betyg (tre av tre stjärnor) till två spelare: Isak och Ödegaard.

”Genialitet och personlighet. Alexander Isak har Real Sociedad-fansen i sin hand, om möjligt ännu mer med sitt driv och sina mål. Fans som inte längre minns vem som till nyligen var förstaval i anfallet”, skriver lokaltidningen Diario Vasco enligt Fotbollskanalen.

”Alexamder Isak är en ny idol i stan”

Mundo Deportivo kallar Isak och Ödegaard för ”vikingarna” och i en krönika hyllar journalisten Benat Barreto den 20-årige svensen.

”Oavsett om Willian José lämnar för Tottenham eller inte får han nog finna sig i att sitta på bänken i några omgångar. Det är inte för att han har varit respektlös mot klubben, spelarna eller fansen utan för att han har en panter framför sig. En panter som är här för att stanna”, skriver Barreto.
”Det är inget som överraskar. Isak förtjänade att spela och sakta men säkert så är han på väg att bli Real Sociedads viktigaste anfallare, om inte annat så var det bara att lyssna när speaker ropade ut hans nummer 19. /.../ Det är en ny idol i stan: 'Oé, oé, oé, Isak, Isak', sjöng Anoeta.”

Alexander Isak själv njuter av livet i Spanien:

– Det är självklart jättekul. Jag har fått väldigt mycket speltid på sistone och tycker att jag har förvaltat det på ett bra sätt, säger han till Aftonbladet.

Nästa ligamatch för Real Sociedad? Leganes på bortaplan klockan 12.00 på söndag.

https://twitter.com/ScoutedFtbl/status/1222819743217774592?s=20https://twitter.com/KaizerT8/status/1222803687401250816?s=20