Foto: Gonzalo Arroyo Moreno
 Foto: Gonzalo Arroyo Moreno

Ronaldo sågade sina lagkamrater i Real

Publicerad

Cristiano Ronaldo fick ett utbrott efter förlusten i ödesderbyt mot Atlético Madrid.

Världsstjärnan sågade sina lagkamrater när han pratade med spanska journalister efter den tunga förlusten.

– Om alla höll min nivå skulle vi ligga etta, säger han till Marca.

Real Madrid förlorade derbyt mot Atletico Madrid och chansen att vinna ligaguldet. Då sågade Cristiano Ronaldo sina lagkamrater. Spanska tidningar rapporterar att Cristiano Ronaldo fick ett utbrott när han pratade med journalister efter derbyförlusten mot Atlético Madrid. Marca skriver att Real Madrid-stjärnan "exploderade" då han skulle kommentera sin form och varför storlaget halkat så långt efter Barcelona i ligan.

– Jag blir irriterad när man säger att Cristiano har sänkt sin prestationsnivå och laget därför har sänkt sin nivå. Om alla höll min nivå skulle vi ligga etta, säger Cristiano Ronaldo till Marca.

– Här i Spanien får jag alltid irriterande frågor, det verkar som om jag är slut. Men siffrorna ljuger inte. Statistiken, den ljuger aldrig, säger Ronaldo.

"Jag vill inte nedvärdera någon, men..."

Real Madrid tvingades möta Atletico utan Gareth Bale och Marcelo. Karim Benzema var tillbaka efter sina skadeproblem, men är inte hundra procent.

– Jag vet inte om det beror på de dåliga förberedelserna, men vi har väldigt många skadade och det hjälper oss inte, säger Ronaldo till Marca.

– Jag vill inte nedvärdera någon, inte någon lagkamrat, men när de bästa inte är med Bale, Benzema... Jag gillar att spela med Karim, Bale och Marcelo. Jag säger inte att Jesé, Lucas, Kovacic inte är bra, de är jättebra, men...

Ronaldo fortsatte att summera varför säsongen blivit ett misslyckande, fortfarande lika upprörd.

– Bale skadad, Pepe, Karim inte hundra procent, Marcelo skadad... det är svårt då. Det är inte lätt att vinna en lång liga om du inte har dina bästa spelare tillgängliga. Det är det stora problemet den här säsongen.

Barcelona kan vara tolv poäng före Real Madrid om de vinner söndagens match mot Sevilla. Ronaldo har redan tagit ut Barcelonas seger i förskott.

– De är tolv poäng före oss. Uppenbarligen har de gjort det bättre än oss, säger han.

Han fortsatte att rangordna sina lagkamrater.

– För att vinna en titel behöver du de bästa. Hos oss är de bästa olyckligtvis skadade. Det är ett faktum. Jag vill inte nedvärdera dem som är här, men om du inte har de bästa vinner du inga tävlingar.

Ronaldo hyllar Zidane

Efter förlusten medgav Zinedine Zidane att de nu förlorat chansen att komma ikapp Barcelona under de sista omgångarna. Han meddelade också att det skulle bli "förändringar" nästa säsong. På läktarna skanderade fansen också "Avgår Florentino" till Real Madrid-presidenten Florentino Pérez.

Ronaldo har förtroende för färska tränaren Zidane, som tog över efter att Rafael Benitez sparkats mitt i säsongen.

– Han gör ett bra jobb. Jag vill ge honom tid. Jag är nöjd med jobbet han gör. Han gör ett fantastiskt jobb, säger Ronaldo till Marca.

Ronaldo tror att dåliga förberedelser under försäsongen under Rafael Benitez kan vara orsaken till skadeproblemen och att de haft problem med orken under matcher.

– Otur eller dåliga förberedelser. Om ni pratar om inledningen kan det bero på det. Om Neymar, Suarez och Messi nästan alltid skulle vara skadade skulle Barcelona inte vara där de är. Det är svårt att vinna en titel utan de bästa, säger han.

Griezmann hjälte

Atlético Madrid vann derbyt efter att Antoine Griezmann snyggt gjort 1-0 i 53:e minuten. Den viktiga segern betyder att Atlético Madrid nu är fem poäng efter ligaledande Barcelona med en match mer spelad.

Real Madrid har samtidigt, efter färska tränaren Zinedine Zidanes första förlust, nio poäng upp till Barcelona, även de med en match mer spelad. Tolv omgångar återstår för topplagen efter att Barcelona spelat mot Sevilla i morgon.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag