Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Är Sveriges mest hatade anfallare”

Foto: PRESSINPHOTO / PRESSINPHOTO/SIPA USA SIPA USA
Foto: AMAIA ZABALO / AP TT NYHETSBYRÅN

Willian José blev tvåmålsskytt för Real Sociedad. 

Anfallaren kan nu gå mot en position som ordinarie i startelvan, före Alexander Isak. 

– Han är Sveriges mest hatade anfallare, säger programledaren Gusten Dahlin i ”Fotbollssöndag Europa”.

Alexander Isak gjorde säsongens första mål när han fick hoppa in mot Huesca förra helgen. Men i söndagens match mot Celta Vigo var svensken återigen bänkad, och Real Sociedad-tränaren Imanol Alguacil valde att inte byta in honom. 

I stället stod anfallskollegan Willian José för två mål, vilket kan betyda att Isak får inleda fler matcher från bänken framöver. 

– Det är Sveriges mest hatade anfallare, säger Gusten Dahlin i C Mores ”Fotbollssöndag Europa”. 

– Det blir förmodligen som förra säsongen, att de två får turas om att få starta matcherna. Det är ju fler matcher den här säsongen också, säger kommentatorn Adam Pinthorp.

”Alexander Isak har varit blek”

– Jag tycker snarare det säger att han är förstavalet och kommer starta i Europa League där de satsar väldigt hårt. jag tror ingen behöver vara orolig för att Isak inte kommer få spela sina fotbollsmatcher. 

Experten Hasse Backe är inte lika säker.

– Speltid kommer han att få, men han har bara varit en bra inhoppare hittills. Alla matcher från start i Sociedad, blek och inte alls sig lik. Däremot kommer han in förändrar matchbilder. José gör två mål från start i dag, det inte alls säkert att Isak startar framöver. 

Willian José var på väg bort från Real Sociedad i vintras, och saknades vid tre tillfällen i lagets matchtrupper på grund av seriöst intresse från Manchester United som Tottenham. Men affärerna sprack i sista stund och José blev kvar i Real Sociedad.