Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Andra svenskar som spelat i La Liga

John Guidetti är klar för spel i Celta Vigo.

Här är några andra svenska spelare (men givetvis inte alla svenska spelare som varit i Spenien!) som gjort mer eller mindre lyckade sejourer i Spanien.

 1. 1. Zlatan Ibrahimovic

  Lag: FC Barcelona Matcher i La Liga: 29 Mål: 16

  Flytten från Inter till Barcelona blev väl inte riktigt som "Ibra" hade tänkt sig. Efter en lovande start hamnade svensken i bråk med tränare Pep Guardiola. Till slut lämnade Zlatan och flyttade tillbaka till Milano för spel i Milan.

 2. 2. Henrik Larsson

  Foto: Bernat Armangue
  Lag: FC Barcelona Matcher i La Liga: 40 Mål: 13

  Något bättre ihågkommen än Z:t och var populär bland såväl fans som spelare och ledare. Byttes in i Champions League-finalen mot Arsenal 2006 och spelade fram till både kvitteringen och segermålet.


 3. 3. Henok Goitom

  Foto: Nils Petter Nilsson
  Lag: Murcia, Real Valladolid & Almeria Matcher i La Liga: 107 Mål: 14

  Spenderade två säsonger på lån i den spanska andradivisonen med Ciudad de Murcia innan han såldes till Real Murcia som tagit klivet upp i La Liga. Blev därefter utlånad till Real Valladolid och Almeria. Gjorde totalt 43 mål på 213 matcher i Spanien.


 4. 4. Christian Wilhelmsson

  Foto: Lennart Månsson / Bildbyrån
  Lag: Deportivo La Coruña Matcher i La Liga: 15 Mål: 1

  Spenderade säsongen 2007-2008 på lån i tre olika klubbar. Först i Roma, därefter Bolton innan han till slut landade i Celta Vigos bittra rival Deportivo La Coruna. Men det blev endast 15 matcher i den blåvita tröjan innan det bar av till Saudiarabien.


 5. 5. Guillermo Molins

  Foto: Petter Arvidson
  Lag: Real Betis Matcher i La Liga: 4 Mål: 0

  Malmöspelaren hade en kortvarig sejour i södra Spanien. Efter skadeproblem och begränsad speltid blev Molins under 2013 utlånad från Anderlecht till Real Betis. Men det blev inte mycket bättre i Betis och han stannade på fyra framträdanden i Betiströjan.


 6. 6. Agne Simonsson

  Foto: Peter Magnusson
  Lag: Real Madrid, Real Sociedad Matcher i La Liga: 25 Mål: 9

  "The King of Wembley" blev under en kort period proffs i självaste Real Madrid. Men anfallaren hade svårt att ta en ordinarie plats i det stjärnspäckade laget och blev således utlånad till Real Sociedad där han kunde göra betydligt bättre ifrån sig. Totalt blev det åtta mål på 22 matcher i Sociedad.


 7. 7. Joachim Björklund

  Lag: Valencia Matcher i La Liga: 57 Mål: 1

  Inför säsongen 1998-1999 flyttade Växjösonen från Rangers till Valencia. Väl där blev det 57 framträdanden med bland annat två Champions League-finaler, båda slutade dock med förlust. Bor fortfarande kvar i Valencia.


 8. 8. Patrik Andersson

  Lag: FC Barcelona Matcher i La Liga: 19 Mål: 0

  Bayern München-legenden avslutade sitt Europaäventyr med tre år i Barcelona som hostade upp 75 miljoner kronor för mittbacken. Men tiden i Barcelona kantades av skador och det blev endast 19 framträdanden. Avslutade i stället karriären där allting började - i Malmö FF.

 9. 9. Kennedy Bakircoglu

  Foto: Manuel Queimadelos Alonso
  Lag: Racing Santander Matcher i La Liga: 39 Mål: 6
  Anslöt till Racing från Ajax under 2010. Fick en viktig roll på mittfältet och satte sex baljor under sinatvå säsonger – innan han vände hemåt till Hammarby och superettan.
 10. 10. Markus Rosenberg

  Foto: Siu Wu
  Lag: Racing Santander Matcher i La Liga: 33 Mål: 9
  Hade det tungt i Werder Bremen men fick det att lossna i Spanien. Satte nio mål under sin enda säsong i Racing innan han vände tillbaka till Tyskland. Och när vi ändå är inne på att vända tillbaka: SM-guld och Champions League under återkomståret i Malmö.