Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Andra svenskar som spelat i La Liga

John Guidetti är klar för spel i Celta Vigo.

Här är några andra svenska spelare (men givetvis inte alla svenska spelare som varit i Spenien!) som gjort mer eller mindre lyckade sejourer i Spanien.

 1. 1. Zlatan Ibrahimovic

  Lag: FC Barcelona Matcher i La Liga: 29 Mål: 16

  Flytten från Inter till Barcelona blev väl inte riktigt som "Ibra" hade tänkt sig. Efter en lovande start hamnade svensken i bråk med tränare Pep Guardiola. Till slut lämnade Zlatan och flyttade tillbaka till Milano för spel i Milan.

 2. 2. Henrik Larsson

  Foto: Bernat Armangue
  Lag: FC Barcelona Matcher i La Liga: 40 Mål: 13

  Något bättre ihågkommen än Z:t och var populär bland såväl fans som spelare och ledare. Byttes in i Champions League-finalen mot Arsenal 2006 och spelade fram till både kvitteringen och segermålet.


 3. 3. Henok Goitom

  Foto: Nils Petter Nilsson
  Lag: Murcia, Real Valladolid & Almeria Matcher i La Liga: 107 Mål: 14

  Spenderade två säsonger på lån i den spanska andradivisonen med Ciudad de Murcia innan han såldes till Real Murcia som tagit klivet upp i La Liga. Blev därefter utlånad till Real Valladolid och Almeria. Gjorde totalt 43 mål på 213 matcher i Spanien.


 4. 4. Christian Wilhelmsson

  Foto: Lennart Månsson / Bildbyrån
  Lag: Deportivo La Coruña Matcher i La Liga: 15 Mål: 1

  Spenderade säsongen 2007-2008 på lån i tre olika klubbar. Först i Roma, därefter Bolton innan han till slut landade i Celta Vigos bittra rival Deportivo La Coruna. Men det blev endast 15 matcher i den blåvita tröjan innan det bar av till Saudiarabien.


 5. 5. Guillermo Molins

  Foto: Petter Arvidson
  Lag: Real Betis Matcher i La Liga: 4 Mål: 0

  Malmöspelaren hade en kortvarig sejour i södra Spanien. Efter skadeproblem och begränsad speltid blev Molins under 2013 utlånad från Anderlecht till Real Betis. Men det blev inte mycket bättre i Betis och han stannade på fyra framträdanden i Betiströjan.


 6. 6. Agne Simonsson

  Foto: Peter Magnusson
  Lag: Real Madrid, Real Sociedad Matcher i La Liga: 25 Mål: 9

  "The King of Wembley" blev under en kort period proffs i självaste Real Madrid. Men anfallaren hade svårt att ta en ordinarie plats i det stjärnspäckade laget och blev således utlånad till Real Sociedad där han kunde göra betydligt bättre ifrån sig. Totalt blev det åtta mål på 22 matcher i Sociedad.


 7. 7. Joachim Björklund

  Lag: Valencia Matcher i La Liga: 57 Mål: 1

  Inför säsongen 1998-1999 flyttade Växjösonen från Rangers till Valencia. Väl där blev det 57 framträdanden med bland annat två Champions League-finaler, båda slutade dock med förlust. Bor fortfarande kvar i Valencia.


 8. 8. Patrik Andersson

  Lag: FC Barcelona Matcher i La Liga: 19 Mål: 0

  Bayern München-legenden avslutade sitt Europaäventyr med tre år i Barcelona som hostade upp 75 miljoner kronor för mittbacken. Men tiden i Barcelona kantades av skador och det blev endast 19 framträdanden. Avslutade i stället karriären där allting började - i Malmö FF.

 9. 9. Kennedy Bakircoglu

  Foto: Manuel Queimadelos Alonso
  Lag: Racing Santander Matcher i La Liga: 39 Mål: 6
  Anslöt till Racing från Ajax under 2010. Fick en viktig roll på mittfältet och satte sex baljor under sinatvå säsonger – innan han vände hemåt till Hammarby och superettan.
 10. 10. Markus Rosenberg

  Foto: Siu Wu
  Lag: Racing Santander Matcher i La Liga: 33 Mål: 9
  Hade det tungt i Werder Bremen men fick det att lossna i Spanien. Satte nio mål under sin enda säsong i Racing innan han vände tillbaka till Tyskland. Och när vi ändå är inne på att vända tillbaka: SM-guld och Champions League under återkomståret i Malmö.