Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Domen över svensken: Näst bäst efter Messi

Alexander Isak.
Foto: DANIEL FERNANDEZ / BILDBYRÅN
Det gjorde att WhoScored belönade honom med en plats i månadens lag i La Liga.
Foto: WhoScored

Alexander Isak har en lyckad månad bakom sig.

Enligt statistiksidan WhoScored var Real Sociedad-svensken näst bäst i hela La Liga efter Lionel Messi i januari.

”De kunde inte ha bett om mer från ynglingen”, skriver sajten.

Alexander Isak hade en tuff inledning på säsongen 2020/2021 och hade svårt att göra mål trots att han fick förtroende framför den dåvarande anfallskonkurrenten Willian José. 

Ett tag blev Isak till och med ”efterlyst” i Spanien när han var osynlig på planen men så småningom har målskyttet lossnat. Totalt har det nu blivit sex mål i La Liga för Real Sociedad den här säsongen och i slutet av januari gjorde han mål i tre raka matcher mot Sevilla, Real Betis och Villarreal.

De tre målen, en assist och bra prestationer i övrigt gjorde att Isak hamnade i ”månadens lag” hos sajten WhoScored som tar ut en elva baserad på statistik från matcherna.

Alexander Isak med i månadens lag

Svensken har 8,2 i betyg och den ende spelaren i hela ligan som överträffar honom är Lionel Messi som gjorde fem mål på fyra matcher i ligan i januari.

Alexander Isak tar även plats i WhoScoreds europeiska januarielva för U21-spelare och där är det bara Borussia Dortmund-stjärnan Jadon Sancho som slår honom.

”Det spanska laget måste lita mer på 21-åringen nu när Willian José har lämnat klubben men de kunde inte ha bett om mer från ynglingen än att göra mål i tre raka matcher i januari”, skriver WhoScored.