Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Ära att vara med i såna typer av diskussioner”

Alexander Isak, Real Sociedad, om livet i karantän i Spanien. I en intervju med SPORTlib berättar han om sin tillvaro.
Alexander Isak intervjuas i Studio BlågulFoto: Skärmdump / Studio Blågul
Isak i landslagströjan.Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Messi och GriezmannFoto: JOAN MONFORT / AP TT NYHETSBYRÅN

Enligt Cadena Ser är Barcelona intresserat och varit i kontakt med Alexander Isak. 

Han säger i Studio Blågul att han känner sig hedrad över kopplingen, men att han inte tänker på en eventuell flytt. 

– Det skrivs en del till och från, det får man vänja sig vid. 

Barcelona går i tankar på att förändra sin anfallsuppsättning till nästa säsong. Lionel Messi har en självskriven plats i laget. Men bakom honom är det mer osäkert. 

Luis Suarez börjar bli till åren och Antoine Griezmann har inte varit den stjärna han värvades som. Så enligt radiokanalen Cadena Ser så drömmer Barcelona om att plocka in Neymar från PSG samt Lautaro Martínez från Inter. Det är dock inte de lättaste spelarna i världen att köpa. 

Så det finns enligt Cadena Ser en reservplan för Barcelona i form av Alexander Isak, 20. I april månad rapporterade radiokanalen att Barcelona till och med varit i kontakt med Isak. 

Alexander Isak om Barçaryktet: ”Vet inte så mycket”

Isak inledde sin sejour i Real Sociedad med att agera mycket inhoppare, men under vintern tog han en allt större roll och har noterats för totalt sju mål i ligaspelet och ytterligare sju i cupspelet, där han bland annat nätade mot Real Madrid. 

Enligt Isak så finns det dock nästan ingenting att säga om Barcelonaryktena. 

– Jag vet faktiskt inte så mycket. Nästan ingenting. Vi har varit i karantän nu, så det är inte mycket som har hänt. Det är inte mycket som förändrats. Jag trivs jättebra här, laget går jättebra och vi har stora chanser att nå europaspel till nästa säsong. Sen att det skrivs en del till och från, det får man vänja sig vid, säger han i landslagets Youtubeserie Studio Blågul

Jannes ord om Barcelonaryktet

Janne Andersson sa nyligen till Fotbollskanalen att bara det faktum att Isak nämns i samband med Barcelona är ett kvitto på den kvalitet den unge anfallaren håller. 

Isak håller med. 

– Absolut. Det är en sorts ära att få vara med i såna typer av diskussioner. Jag har haft en ganska bra säsong. Jag har spelat mot Barça och Real och gjort en bra match mot vardera lag. Så jag känner att jag har visat upp mig ganska bra. Men det gäller att fortsätta. 

Här anländer Barcelona-spelare för att göra hälsokontroller och bli testade för coronaviruset. Testerna är en del i första steget mot en återstart av ligan.