Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sänkte Barcelona med ett jätteskott

Foto: ENRIC FONTCUBERTA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOAN MONFORT / AP TT NYHETSBYRÅN

Säsongens första El Clásico. 

Då slog Real Madrid och nyförvärvet David Alaba till. 

Backen stod för ett jätteskott när Real vann med 2-1. 

Det är nya tider med nya stjärnor. El Clásico mellan Barcelona och Real Madrid på Camp Nou spelades utan Lionel Messi och Sergio Ramos för första gången på 17 år. 

”Los Blancos” började klart bättre och Vinícius Júnior fälldes i straffområdet och ropade på straff. Men trots de starka protesterna friade domaren. 

Agüero reducerade

Sedan, med drygt halvtimmen spelad, kom målet för bortalaget. Real Madrid kontrade och bollen hamnade hos sommarens nyförvärv David Alaba som pangade dit ledningsmålet. 

I den andra halvleken var det närmare 2-0 än 1-1, och i matchens absoluta slutskede kom också avgörandet. Barcelona stormade för ett kvitteringsmål och Gerard Pique föll i straffområdet och ropade på straff – ingen straff. Istället kontrade bortalaget och Lucas Vázquez kunde sätta 2-0. Sergio Agüero reducerade visserligen men det hjälpte föga.

Real vann matchen och man går samtidigt upp som serieledare på 20 poäng, lika många poäng som Sevilla och Real Sociedad. Alla tre har spelat nio matcher. 

– Vi kan mäta oss med alla. Det här laget är solid men vi behöver vara mer dödliga i den sista tredjedelen. Vi mötte ett bra lag som ställde problem för oss, säger Carlo Ancelotti som för första gången i sin tränarkarriär kunde vinna på Camp Nou.