Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Agüeros fina gåva ligger ute på Ebay

Foto: DAX IMAGES/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK / DAX IMAGES/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Pressbild på en annan Range Rover Evoque
Foto: THOMAS ENGSTROM

Sergio Agüero, 33, gav bort lyxbilen som present till en materialförvaltare i Manchester City. 

Drygt en vecka senare ligger lyxbilen ute till försäljning på Ebay, rapporterar Marca.  

Hur och varför blev det så här? 

Efter närmare tio säsonger bestämde sig Sergio Agüero för att lämna Manchester City och i stället skriva på för Barcelona.  

Agüero är en ikon i City efter bland annat fyra Premier League-titlar och han ville att alla skulle komma ihåg honom. 33-åringen tackade alla i Citys ledarstab väldigt generöst. Först köpte han dyra lyxklockor för hundratusentals kronor. Enligt The Athletic fick medarbetarna välja mellan två klockor. Antingen Hublot till värde upp till 93 000 kronor eller Tag Heuer, värde upp till 12 000 kronor. 

Har två bilar sen tidigare 

Men han nöjde sig inte där. 

Sergio Agüero lottade ut sin bil, en Range Rover Evoque. Monsterbilen hamnade hos en glad (?) materialförvaltare. 

Nu har historien tagit en ny vända. 

Spanska stortidningen Marca rapporterar att Ally Marland, som materialförvaltare heter, har sedan tidigare två bilar som han delar med sin fru. Således är behovet av en ny bil ytterst litet. 

Frun: ”Det kan göra skillnad”

Så vad göra? 

Enligt Marca har Marland lagt ut bilen till försäljning på Ebay. Priset uppges ligga på låga 26 000 euro, närmare en kvarts miljon kronor. 

Kontroversiellt, tycker många säkert. 

Men det finns faktiskt en god förklaring. 

Fem procent av intäkterna går till organisationen ”Derian House Children's Hospice”, som tar hand om hemlösa och fattiga barn i Spanien. Något som Marlands fru berättade för engelska tabloiden The Sun. 

– Vi är medvetna om att det kan göra skillnad, och vi vet att de (välgörenhetsorganisationen) är beroende av sådana pengar för att kunna driva verksamheten vidare.