Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

15-åringen hyllas som ”ny Messi”

Foto: PRESSINPHOTO / PRESSINPHOTO/SIPA USA SIPA USA
Foto: ALTERPHOTOS VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/ALTERPHOTOS WWW.IMAGO-IMAGES.DE

La Ligas yngste spelare någonsin har presenterat sig. 

Luka Romero, 15, debuterade för Mallorca mot Real Madrid tidigare i veckan. 

Nu jämförs mittfältaren med Lionel Messi. 

Real Madrid slog planenligt Mallorca med 2-0 och återtog serieledningen från Barcelona. Båda lagen har 68 poäng men ”Los Blancos” leder tabellen eftersom inbördes möten går före. 

Eftersnacket har dock handlat om en viss spelare. 

Luka Romero hoppade in i bortalagets sista byte och blev därmed historisk. Mittfältaren från Mexiko är 15 år och 219 dagar ung, vilket gör honom till den yngste spelaren att debutera i La Liga någonsin. Tidigare hade Francisco Bao Rodríguez rekordet då han debuterade för Celta Vigo, blott 15 år och 255 dagar gammal. 

Får välja landslag

”Det var ett minnesvärt ögonblick. Jag kommer aldrig glömma den här dagen. Vi fortsätter tro på oss själv trots förlusten”, skriver Romero på Twitter. 

Debuten fick de spanska tidningarna att dra paralleller med en annan spelare som också gjorde sin debut vid 15-årsåldern. Han kommer från Argentina och heter Lionel Messi. Daily Mail skriver bland annat att ”Mexikos Messi” är här och jämför hans tekniska, snabba bollspel med argentinaren. 

Luka Romeros föräldrar kommer från Argentina men 15-åringen själv är född i Mexiko. Han får därmed välja att spela för Spanien, Mexiko eller Argentina. Enligt Daily Mail föredrar han det sistnämnda alternativet.