Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Oväntade klubben: Vi har kontaktat Zlatan

Zlatan: ”Alla ringer mig”
Foto: JAE C. HONG / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: FRANCOIS MORI / AP TT NYHETSBYRÅN/ NTB SCANPIX

Zlatan Ibrahimovics framtid är osäker. 

Men Los Angeles Galaxy har inte gett upp om att få behålla svensken – det menar sportchefen Dennis Te Kloese för ESPN

Samtidigt bekräftar australiska Perth Glory att de kontaktat Mino Raiola om en eventuell Zlatan-värvning. 

Zlatan Ibrahimovics kontrakt med Los Angeles Galaxy löper ut vid årsskiftet. Vilken rikting den svenske stjärnans karriär kan komma att ta 2020 är fortfarande oklart. 

Det har spekulerats i en återkomst till Serie A, närmare bestämt Napoli. Detta efter att både Napoli-bossen Aurelio De Laurentiis och Zlatan själv öppnat för en sådan möjlighet. 

– Efter att ha sett dokumentären om Diego Maradona skulle jag nästan vilja testa ett Napoli-äventyr. Kanske göra det som Maradona gjorde. Med mig skulle San Paolo alltid vara fullsatt och Carlo Ancelotti är en fantastisk tränare, sa Zlatan i en intervju med Gazzetta dello Sport

Under tisdagen skrev CBS att mycket pekar på att 38-åringen kommer att förlänga kontraktet med LA Galaxy. 

Nu säger klubbens general manger Dennis Te Kloese till ESPN Deportes att klubben inte gett upp hoppet om att Ibrahimovic ska bli kvar åtminstone ett år till. 

– Min överenskommelse med honom, efter att ha känt honom ett tag, är att sitta ner med honom efter säsongen när saker lugnat ner sig och utvärdera vad som är bra för honom, hans familj, hans hälsa och även för oss, säger Te Kloese. 

Galaxy för samtal med Zlatan Ibrahimovic

Häromdagen sa den svenske stjärnan i ett klipp på Instagram att han ”kommer tillbaka till Spanien”. Det är dock oklart vad Ibrahimovic syftade på med det uttalandet. 

– Ni känner Zlatan. Han är ett ämne för sig själv, han är en unik karaktär med så många sidor, säger Te Kloese. 

– Och allt det kommer vi helt klart prata om nästa vecka när han kommer tillbaka. Han är en väldigt mogen idrottare i det hänseendet, så vi kommer att prata som vuxna människor och efter det kommer vi bestämma vad som blir bäst för alla inblandade parter. 

Zlatan och hans LA Galaxy försvann ur MLS-slutspelet i kvartsfinalen mot LAFC. 

Det är oklart om Ibrahimovic är motiverad att överhuvudtaget fortsätta fotbollskarriären nästa år. 

Australiska klubben intresserat

Enligt Sydney Morning Herald kan karriären fortsätta på motsatt sida jordklotet. Tidningen skriver att klubben Perth Glory har varit i kontakt med Zlatans agent Mino Raiola om en eventuell värvning. 

– Vi har varit i kontakt med hans agent. Vi har frågat om han är tillgänglig och hur hans intresse ser ut, säger vd:n Tony Pignata till SMH.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.