Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kritiseras efter sina ord om spelarfruar

Lukas Podolski gillar mest sin egen fru.
Foto: BPI/REX/SHUTTERSTOCK / BPI/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Lukas Podolski.
Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/CHAI V.D. LAAGE IMAGO SPORTFOTODIENST

Lukas Podolski tycker inte som spelarfruar.

Den tidigare tyske landslagsspelaren får nu kritik för sitt uttalande om fotbollskollegernas livspartners.

– Här kommer klichén tillbaka igen, som jag och många andra spelarfruar har kämpat mot i åratal, säger Jessica Contento till tyska Bild.

Lukas Podolski, 36, är numera långt ifrån det tyska landslaget och fotbolls-EM. Han spelar dock fortfarande fotboll och har de senaste åren hållit till i Turkiet och Japan.

I en intervju med den tyska tidningen Gala berättar Podolski om hur han ser på den framtida karriären men han har också hamnat i blåsväder för ett par citat om kvinnor.

– De flesta spelarnas fruar går mig verkligen på nerverna, säger Podolski och fortsätter:

– Man såg inte till många av dem innan de träffade en fotbollsspelare och sedan gör de plötsligt stort väsen av sig i sociala medier.

Podolski själv har två barn med sin fru Monika Puchalski.

– Vi Podolskis gör saker på vårt sätt och är nöjda med det. Min fru har inga ambitioner om att synas, säger Podolski till Gala.

Lukas Podolski får hård kritik

Lukas Podolskis citat har inte gått obemärkt förbi och Jessica Contento, gift med den tidigare Bayern München-backen Diego Contento, gillar inte vad han säger.

– Jag kan verkligen inte förstå hans uttalande. Här kommer klichén, som jag och många andra spelarfruar har kämpat mot i åratal, tillbaka igen, säger Jessica Contento till tyska Bild.

Contento beskriver Podolskis uttalande som ”inte okej”.

– Faktum är att med ett sådant uttalande har man ingen chans att uppfattas annorlunda som exempelvis entreprenör, mamma eller en kvinna som inte är beroende av sin man, säger hon.

– När en så stor personlighet gör ett sådant uttalande förstärks den negativa bilden av spelarfruar som många kvinnor kämpar emot.

https://www.instagram.com/p/CLRK_calL6L/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.