Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kritiserar vården: ”Är kriminell idioti”

Foto: MARCO IACOBUCCI/IPA/SHUTTERSTOCK / MARCO IACOBUCCI/IPA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: Natacha Pisarenko / TT NYHETSBYRÅN

Diego Maradona sörjs av en hel värld.

Men nu kritiseras vården av stjärnan.

”Det är kriminell idioti”, skriver Maradonas advokat Matias Morla på Twitter

Diego Maradona, 60, gick bort under onsdagen och sörjs nu av en hel värld. 

Argentina har utlyst tre dagars landssorg och under torsdagen samlades tiotusentals människor i Buenos Aires för att hylla legendaren. 

Samtidigt höjs nu röster för att stjärnans död ska utredas. Under torsdagen publicerade en av stjärnans närmsta vänner - hans advokat Matías Morla - ett uttalande på Twitter där han riktar hård kritik mot vården av Maradona. 

”Jag vill gå till botten med det här och utreda orsakerna. Som Diego sa till mig; du är min soldat, agera skoningslöst”, skriver Matías Morla.

Lämnades oövervakad 

Maradona drabbades under onsdagen av akut hjärtsvikt och föll ihop i sitt hem i den argentinska staden Tigre. Enligt Martes tog det hela 30 minuter för ambulansen att anlända. 

”Det tog en halvtimme för ambulansen att komma, det är kriminell idioti”, skriver han.

Vidare hävdar han att Maradona inte fått den vård han behövt. 

”Det är oacceptabelt att min vän saknade uppvaktning eller kontroll från vårdpersonal avsedd för de här situationerna i tolv timmar”, skriver han. 

Morla har tidigare varit omstridd och Maradonas döttrar Dalma och Giannina har tidigare kritiserat advokaten för att hans inflytande ska ha fört Maradona längre ifrån sin familj. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.