Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kritiken mot Sjögren: ”Är ett felaktigt val”

Martin Sjögren.
Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN
Foto: JAN-ERIK ERIKSEN / AVALON / STELLA PICTURES/JAN-ERIK ERIKSEN / AVALON AVAL

Svensken Martin Sjögren får förlängt kontrakt över VM 2023 som förbundskapten för Norges damlandslag i fotboll. 

En förlängning som delvis möts av kritik. 

– Jag tycker det är tidigt med tanke på hur svagt Norge presterat. Jag tycker det är ett felaktigt val, säger NRK:s fotbollsexpert Carl-Erik Torp. 

Den svenske fotbollstränaren Martin Sjögren tog tillsammans med assisterande Anders Jacobson över som förbundskapten för Norges damlandslag i fotboll 2016. 

Men Norge har haft det tufft i mästerskapssammanhang sedan Sjögren tog över. 

I EM 2017 tog Norge inte en enda poäng, i VM 2019 åkte man ut i kvartsfinalen mot England. Och till sommarens OS i Tokyo kvalificerade man sig inte alls. 

Förlängningen av kontraktet kommer efter att det nyligen blev en storförlust mot Nederländerna (0–7) och två förluster i rad för det norska landslaget innan det mot Tyskland och Sverige. 

I går vann dock Norge mot Armenien med hela 10–0 i den första VM-kvalmatchen. 

Och i dag kom alltså beskedet att det norska förbundet gjort klart med den svenska tränarduon med ett nytt kontrakt som sträcker sig över VM 2023. 

Det är något som får NRK:s fotbollsexpert Carl-Erik Torp att reagera. 

– Jag tycker att det är tidigt. Även om det blev storseger mot Armenien så var det tre matcher under förra samlingen där Norge var riktigt svagt, säger Torp till NRK som är tveksam till om Sjögren är rätt man att fortsatt leda det norska landslaget. 

”Ett felaktigt val”

– Det känns som att utvecklingen har stannat av. Man har inte fått de svaren man vill ha och Norge har inte närmat sig de andra lagen. Det såg vi tydligt på förra samlingen. Därför tycker jag att man gör ett felaktigt val nu. 

Nästa VM-kvalmatch för Norge är mot Kosovo på tisdag, ett land som är rankat 115:a i världen. Norge rankas som nummer 12.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.