Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kritiken mot Neymar – förbereder jättefest

Stjärnornas starka protest – efter rasistskandalen
Foto: NIVIERE DAVID/ABACAPRESS.COM / STELLA PICTURES/NIVIERE DAVID/ABACAPRESS.COM
Foto: AGENCE / BESTIMAGE / BEST IMAGE /IBL
Foto: ABACA / STELLA PICTURES/ABACA

Coronapandemin har inneburit ett lugnt julfirande på många håll i världen.

Men vissa har svårt att följa råden.

Hemma i Brasilien har Neymar bjudit in till jättefest med 500 gäster – nu kritiseras stjärnan för sina planer.

Brasilien är ett av de länder som drabbats hårdast av coronaviruset. Sedan pandemin slog till har över 190 000 rapporterats avlidna och 7,5 miljoner har smittats med covid-19. 

I situationen som råder har landets hälsomyndigheter avrått från större sammankomster över julhelgerna. Men hindrar inte en partysugen Neymar.

När franska Ligue 1 gick på julledighet valde brasilianaren, som för närvarande är skadad, att återvända till hemlandet. Där ska PSG-stjärnan planerat för jättefest. 

Enligt brasilianska O Globo har 500 gäster bjudits in till ett hus som Neymar hyrt i Rio de Janeiro för att fira in slutet av året. 

Vid kusten ska 28-åringen byggt om en herrgård till en tillfällig nattklubb med ljudisolering för inte störa några grannar. Festen inleddes redan den 25 december och är planerad att pågå i fem dagar.

Enligt O Globo får gästerna delta på ett villkor: Inga mobiltelefoner. Det för att undvika att filmer och bilder sprids i sociala medier.

Efter att festplanerna avslöjats har Neymar fått hård kritik i sociala medier i det hårt coronadabbade hemlandet. Stjärnan själv har ännu inte uttalat sig.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.