Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kritiken mot LeBron: ”Det ser inte bra ut”

Zlatan Ibrahimovic kritiserar LeBron James.
Foto: Discovery+
LeBron James.
Foto: MARK J. TERRILL / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: FOTOTRICARICO/IPA/SHUTTERSTOCK / FOTOTRICARICO/IPA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Zlatan Ibrahimovic kritiserar LeBron James.

Han gillar inte att basketfenomenet ägnar sig åt politik vid sidan av sin idrottskarriär.

– Gör bara det du är bäst på, för det ser inte bra ut, säger Zlatan i en intervju i discovery+.

Zlatan Ibrahimovic är inne på sitt 40:e år i livet och är fortfarande en av de giftigaste anfallarna framför mål. Han har gjort 14 mål på 13 matcher i Serie A den här säsongen och varit med och sett till att Milan blivit ett topplag igen.

I en intervju som publicerats av discovery+ pratar han bland annat om sin säsong med Milan men han kritiserar också en kollega från en annan sport.

– Jag gillar att se på basket väldigt mycket och LeBron (James) är ett fenomen i det han gör. Men jag gillar inte när personer som har någon slags status samtidigt sysslar med politik. Jag menar, gör det du är bra på. Håll dig till det du gör, säger Zlatan Ibrahimovic.

Zlatan kritiserar LeBron James

Han syftar på att LeBron James, 36, en av världens bästa basketspelare genom tiderna, har engagerat sig politiskt. 

– Inget kommer att förändras om man bara sitter still och tittar på, sa James när han kämpade för att få folk att rösta samtidigt som han förberedde sig för NBA-finalen med sitt Los Angeles Lakers i höstas.

Zlatan tycker att han borde ha fokuserat mer på finalen.

– Jag spelar fotboll eftersom jag är den bäste på att spela fotboll. Jag håller inte på med politik. Om jag hade varit politiker så hade jag hållit på med politik. Det är det första misstaget folk gör när de blir kända och får hög status. Håll dig borta från det. Gör bara det du är bäst på, för det ser inte bra ut.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.