Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kritiken – mot galan: ”Det är inte seriöst”

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: WOLFGANG RATTAY / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Isaac Kiese Thelin gjorde succé i Belgien förra säsongen - men var inte nominerad i kategorin "årets anfallare" på Fotbollsgalan. 

Någonting som förvånade honom själv.

– Jag säger inte att jag ska vinna, men jag borde ha varit nominerad, säger han.

Isaac Kiese Thelin stod för en strålande säsong i Belgien förra året då han gjorde 19 mål för Waasland-Beveren. Trots det var han inte en av de tre nominerade i kategorin "årets anfallare" på fotbollsgalan som hölls i måndags. 

– Jag ska vara ärlig och säga att jag tar det inte så seriöst, om det är den säsongen man kollar på och jag gjorde en så fin säsong med 19 mål… Jag säger inte att jag tycker att jag ska vinna, Zlatan ska ha priset men jag tycker att jag borde ha varit nominerad. Så jag tar inte det så seriöst, säger Kiese Thelin. 

Du tycker att du hade förtjänat en nominering? 

– Ja, det tycker jag. 

Blev du förvånad när du såg att du inte var nominerad?

– Ja det blev jag. Men som sagt, jag personligen tyckte att Zlatan skulle vinna men jag hade gärna varit nominerad efter en sådan säsong. 

 

 

Hoppas på mer speltid

Den här säsongen är Kiese Thelin utlånad till Bundesliga-klubben Bayer Leverkusen där speltiden hittills har varierat. Men anfallaren är inte orolig. 

– De är ändå positiva, det är inte Bordeaux-vibben utan de är på och säger åt mig att jag ska fortsätta som jag gör och att de gillar vad de ser, säger han. 

– Så det är ändå positivt från deras håll, jag tror det kommer. Jag har tålamod än så länge. 

 

 

Vad gäller landslaget är anfallsplatserna som bekant mer öppna än på länge sedan Ola Toivonen slutat efter VM. Isaac Kiese Thelin har fått starta båda Nations League-matcherna hittills och hoppas på samma sak på lördag när Sverige möter Turkiet borta.

– Jag har stora förhoppningar. Jag har fått spela båda de senaste landskamperna så jag hoppas få spela nu också och vara med och bidra. När man är här vill man spela, så det är det, säger han.

Vad är skillnaden när du kommer till landslaget nu jämfört med tidigare när anfallsparet kändes ganska klart på förhand varje gång?

– Man kommer med lite mer hopp om att få spela, du vet att om du gör det bra här på träningarna och i klubblaget så har du stor chans att få spela. Det ger lite mer motivation även om motivationen var stor även innan. Man får en extra boost, man vill ta en plats och hålla den.