Kritiken mot bilderna: ”Vad vet föräldrarna?”

Zlatan berättar om sin 40-årsfest.
Zlatan Ibrahimovic med Maximilian och Vincent.
Foto: IMAGESPORT / INSIDEFOTO / BILDBYRÅN ICON SPORT
Zlatan Ibrahimovic
Foto: INSIDEFOTO / INSIDEFOTO/SIPA USA SIPA USA

Zlatan Ibrahimovic lägger aldrig ut bilder på sin familj och sina barn.

Han förstår sig inte på kändisar som gör det.

”Mina barn får bestämma själva när de är stora nog att fatta hur mycket falskhet det finns”, skriver Ibrahimovic i sin nya bok ”Adrenalina”.

Lägger du ut bilder på dina barn i sociala medier?

Zlatan Ibrahimovic berättar flera historier om sina barn i den nya boken ”Adrenalina”, som han har skrivit tillsammans med den italienske journalisten Luigi Garlando.

”Jag älskar mina barn mer än allt annat här i världen. För mig kommer de alltid att vara på första plats. Att älska dem innebär också att skydda dem, hantera deras frihet ansvarsfullt. Jag vill inte att de hänger på sociala medier och påverkas av de elaka skriverier de skulle kunna läsa om mig”, skriver Ibrahimovic i kapitlet ”Fotbollen (eller om kärleken)”.

Zlatans kritik mot bilderna

Ibrahimovic fortsätter sedan berätta att han aldrig lägger ut bilder på sin familj på Instagram. Han kritiserar kändisarna som lägger ut bilder på barn.

”Jag ser många kända personers barn läggas ut på nätet; ibland öppnas ett eget konto för dem och vid 7–8 års ålder har de redan tusentals följare. Men kommer de att vara glada över att ha blivit så exponerade när de är vuxna? Vad vet föräldrarna om det?”, skriver Ibrahimovic och fortsätter:

”Mina barn får bestämma själva när de är stora nog att fatta hur mycket falskhet det finns i plattformarnas värld. Än kan de inte förstå, så därför har de inga sociala medier”.

”Ansvar för att bereda vägen”

Han avslutar med att konstatera att ambitionen inte är att skydda dem från allt.

”Jag har ansvar för att bereda vägen – det står dem fritt att fortsätta framåt på den så som de själva vill, så snart de kan gå på egen hand. Om de bor kvar hemma tills de är 25 år så kanske jag har gjort något fel.”

Tårar efter frågan om sönerna

”Han grät när jag lämnade honom”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.